Ostalo

Smeno

Ovo su najčešća pitanja koja postavljamo Guglu

Nedavna istraživanja pokazala su da su ovo najčešća pitanja koja postavljamo Guglu.

Ovo su najčešća pitanja koja postavljamo GugluKako se vezuje kravata - najčešće je pitanje koje korisnici postavljaju svemoćnom Guglu. Kako se ljubi i kako da zatrudnim - pitanja su koja osvajaju srebrnu i bronzanu medalju. Na top 10 listi pitanja koja počinju sa "kako da" su i sledeća: kako da smršam, crtam, zaradim novac, napravim palačinke, napišem motivaciono pismo, napravim francuski tost, izgubim salo na stomaku. Prema istraživačima, pitanja "kako da" su u porastu za 140 odsto od 2004. godine, i to širom sveta.

Korisnici interneta u Severnoj Americi i istočnoj Aziji često postavljaju pitanja o popravci toaleta, stanovnici bivših sovjetskih zemalja imaju problema sa veš-mašinama, dok žitelje tropskih predela najviše zanimaju frižideri. U gotovo svakoj zemlji vrlo popularna pitanja su ona u vezi sa prozorima, zidovima i vratima.

Naučnici kažu da su nam mozgovi toliko zatrpani informacijama da smo zaboravili kako se rade neke osnovne stvari. Pa tako, među 100 najčešće postavljenih pitanja su i ona kako se kuvaju jaje, pirinač, pravi torta. Među najpopularnijim ljubavnim pitanjima, izdvajaju se: kako impresionirati devojku, kako znati da li se sviđaš momku, kako naći devojku, kako je pozvati na sastanak.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Novosti


>