Ostalo

Sme�no

Google rođendansko iznenađenje

Gugl danas slavi 19. rođendan i ima pravo iznenađenje, a njegova je početna strana, u svim zemljama, u slavljeničkom raspoloženju.

Google rođendansko iznenađenje Foto: Screenshot YouTube



Gugl (engl. Google Inc.) američka je javna korporacija, specijalizovana za Internet pretragu i reklamiranje na Internetu. Sedište kompanije je u mestu Mauntin Vju (Kalifornija).

Gugl su osnovali Lari Pejdž i Sergej Brin dok su bili studenti na Univerzitetu Stanford i kompanija je prvo osnovana kao privatna preduzetnička kompanija 7. septembra 1998. Guglova prva javna prodaja akcija održala se 19. avgusta 2004. podižući vrednost kompanije sa 1,67 milijardi američkih dolara na 23 milijarde dolara. Preko serije novih proizvoda, akvizicija i partnerstva, kompanija je proširila svoju osnovnu delatnost pretrage i reklamiranja u druga područja, uključujući elektronsku poštu, onlajn mape, prikaz video formata, i ostalo.

Kompanija je 30. juna 2007. imala 13.748 stalno zaposlenih radnika. Guglov poslovni cilj je „da organizuje svetske informacije i učini ih svetski dostupnim i korisnim“. Guglova poslovna filozofija uključuje izjave kao što su „Ne budite zli“, i „Posao bi trebalo da bude izazovan i izazov treba da bude zabavan“, prikazujući tako opuštenu poslovnu kulturu.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Wikipedia

Povezane vesti:


>