Ljubav & Sex

Style

Ljubav & Sex

Manje atraktivni muškarci su bolji supružnici

Rezultati nove studije koju su sproveli istraživači s Univerziteta na Floridi i u Teksasu pokazali su da su žene koje izlaze sa muškarcima koji su fizički manje atraktivni u boljim vezama.

Manje atraktivni muškarci su bolji supružniciU studiji je ispitano 113 heteroseksualnih bračnih parova sa područja Dalasa koji su bili u kasnim dvadesetim godinama. Ispitanici su odgovarali na brojna pitanja o stvarima kao što su trening i prehrambene navike, kao i o sličnim faktorima koji utiču na fizički izgled.

Osim toga, istraživači su sve parove fotografisali i rangirali ih, prema njihovom fizičkom izgledu, na skali od 1 do 10. Rezultati istraživanja pokazali su da su se muškarci koji su ocenjeni kao manje atraktivni više trudili da udovolje svojoj ženi, pa se pokazalo i da su bolji supružnici u smislu preuzimanja kućnih poslova, kupovine poklona i preuzimanja inicijative u spavaćoj sobi.

Istraživanje je, s druge strane, pokazalo da su se muškarci koji su ocenjeni atraktivnijim nego njihove supruge manje trudili. Žene iz takvih brakova više su pazile na ishranu i redovno su vežbale kako bi bile privlačnije.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/avaz.ba

Povezane vesti:


>