Svet

Region

69. dodela nagrada EMI: Džulija Luis-Drajfus postala rekorderka! VIDEO

69. dodela američkih televizijskih nagrada Emi održana je sinoć u Los Anđelesu, a dodelu je obeležila glumica Džulija Luis-Drajfus koja je postavila rekord po broju osvojenih statueta.

69. dodela nagrada EMI: Džulija Luis-Drajfus postala rekorderka! VIDEO Foto: Screenshot YouTube



Drama “The Handmaid’s Tale” (Sluškinjina priča) osvojila je četiri nagrade na 69. dodeli američkih televizijskih nagrada Emi (Emmy). Serija je osvojila nagradu u kategoriji najbolje dramske serije, a priznanja su uručena i Ridu Moranu za režiju, Elizabet Mos za najbolju glavnu žensku ulogu i En Daud za najbolju sporednu žensku ulogu. Platforma Hulu je nagrađena za produkciju ove serije i tako postala prva striming platforma nagrađena u toj kategoriji na dodeli nagrada Emi.




Serija “Big Little Lies” još jedan je od pobednika večeri u kategoriji TV projekta “limited edition”, sa nagradama za najbolju glumcu Nikol Kidman,  sporednu žensku ulogu Lora Dern i sporednu mušku ulogu Aleksandera Skarsgarda. Vidno dirnuta, Nikol je održala dirljiv govor, a nagradu je posvetila suprugu Kitu Urbanu i njihovim ćerkicama. Uz nagradu za najbolje ostvarenje u svojoj kategoriji, ova mini serija je dobila i priznanje za režiju (Jean-Marc Vallee).




Džulija Luis-Drajfus nagrađena je rekordnim, osmim Emijem za najbolju glumicu u komediji, a šestim uzastopnim za seriju “Veep''. Nagrađen je i Alek Boldvin u kategoriji sporedne muške uloge u komediji, za imitacije predsednika SAD Donalda Trampa u emisiji Saturday “Night Live”.

Nagrađeni u kategoriji najboljeg glumca u komediji je Donald Glover (''Atlanta''), dok je za najbolju mušku ulogu u dramskoj seriji nagrađen Sterling K. Braun (''This is us'').


Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>