Ostalo

Smeno

Milijarder isplaćuje pet miliona dolara ako rešite ovaj problem! VIDEO

Švedski milijarder Laslo Zombatfalvi, osnivač Fondacije za globalne izazove, planira da isplati pet miliona dolara onome ko uspe da reši trenutnu, veoma zapetljanu situaciju po pitanju svetskih zbivanja.

Milijarder isplaćuje pet miliona dolara ako rešite ovaj problem! VIDEO Foto: Screenshot YouTubeKao što je Laslo nedavno napisao u poruci, objavljenoj na sajtu Fondacije, svetu je potrebna nova ideja i filozofija uređenja država, koja će izvući čitavu planetu iz problema kojima se ne vidi kraj, a za rešavanje uzroka je možda i prekasno - piše Sputnjik. Nagrada će biti dodeljena onom pojedincu, grupi, univerzitetu, kompaniji ili udruženju koje može da posluje bilo gde na svetu, a koje predloži najbolje alternativno rešenje za model državnog uređenja, bilo da taj predlog bude nešto poput „popravnog ispita“ za već postojeće i poznate ili kao potpuno nova reforma celokupnih nama do sada poznatih modela državnih uređenja.

Novi model morao bi da bude jasan, da jasno definiše probleme i da ukaže u kojoj sferi uređenja bi morale da se naprave promene i koje bi to promene bile, a neki od problema na koje Fondacija sama ukazuje su klimatske promene, prenaseljenost, povećanje broja stanovnika u određenim delovima sveta i siromaštvo!

Trideseti septembar je krajnji rok za prijavljivanje predloga, nakon čega će spisak najboljih ideja biti objavljen na sajtu Fondacije za globalne izazove.


Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>