Ispovesti

Ljubav

Potresna ispovest Nade Obrić: Otkrila kako se borila sa rakom!

Nada Obrić dva puta je uspela da pobedi rak grlića materice, koji joj je ustanovljen 1999 godine, dok su 2003. otkrili maligni mladež na koži.

Potresna ispovest Nade Obrić: Otkrila kako se borila sa rakom! Foto: Screenshot YouTubeDva puta je operisana i verovala je da su čuda moguća i da će se potpuno izlečiti: "Ljudi malo govore o tome, ali ja svima kažem da redovno idu na kontrole i vode računa o imunitetu. Bolest sam otkrila zahvaljujući intuiciji i oba puta u poslednjim sekundama. Sa bolešću se ne treba igrati, ona ne bira ni vreme ni profesiju, svakom može da se desi i zato treba ići kod lekara. I ako dođemo u situaciju da nas život opomene i uspemo sve to da prebrodimo kao ja, i dalje treba voditi računa. Svi moraju da nađu vremena za svoje zdravlje. Ja sam bila relativno mlada kada se sve to dešavalo, deca su mi bila na fakultetu i ja sam im bila neophodna. Sebi sam govorila glasno, da bih čula svoj glas: ‘Meni ne može i ne sme ništa fatalno da se desi, ja ću ovo da prebrodim jer nisam završila sve ono što sam naumila u životu! Rano je da umrem, još moram da živim." To je uticalo da se borim”, kaže Nada i priznaje da je u početku bila u košmaru i panici, ali da je brzo shvatila da joj jedino borba do poslednjeg atoma snage može pomoći i da nema prepuštanja.
 
"Ja sam samo iz mog komšiluka spasla četiri žene koje su isprovocirane mojom pričom otišle kod lekara i sve četiri završile na operacionom stolu. Sve se dobro završilo i ja sam zaista preponosna, a ko zna koliko je onih koje i ne poznajem, a pomogla sam im svojim iskustvom", kaže Nada, koja se našla i svojoj tada najboljoj drugarici Verici Šerifović kada su joj lekari pronašli tumor štitne žlezde:
 
"Tada sam bila uz nju i olakšala joj druženjem, pozitivnim pričama, bodrenjem. Govorila sam joj: "Proći će, nije to ništa…" Znate već i sami šta se sve priča u takvim situacijama. Srećna sam što je rešila taj problem. Nadam se da joj se bolest neće vratiti, kao ni meni", zaključila je Nada.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet.rs

Povezane vesti:


>