Ostalo

Sme�no

Deset godina od pojave prvog iPhone-a: APPLE predstavio nove modele pametnih telefona! VIDEO

Kompanija Apple juče je predsavila nove pametne telefone, te će obožavaoci Iphona moći da pronađu modele po svojoj meri.

Deset godina od pojave prvog iPhone-a: APPLE predstavio nove modele pametnih telefona! VIDEO Foto: iphone8biz



iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X predstavljeni su juče posebnim videom. Iphone 8, od svog naslednika najviše se razlikuje staklenom zadnjom stranom, što omogućava bežično punjenje telefona. Stiže u tri boje, srebrnoj, sivoj i zlatno. Zadržala je veličinu ekrana od sedmice, kao i vodootpornost, a staklo je ojačano čeličnim strukturama. iPhone 8 i 8 Plus dolaze samo s 64 i 256 GB, a cijene im kreću od 699 i 799 dolara. U prodaji će se naći od 22. septembra.



Takođe, juče je predstavljen i potpuno nov iPhone X koji bi u narednih deset godina trebao da izgradi svoj put. Ekran se aktivira podizanjem uređaja ali, po novom, i tapkanjem po ekranu. Umesto Home tipke u dnu ekrana nalazi se crta koja vas "zove" da povučete po ekranu prema gore što poziva početni ekran. Na sličan način aktivira se i multitasking. Siri se može aktivirati glasom ili pritiskom na bočnu tipku.

Dvostruka kamera s 12MP i otvorom blende od f1.8, dvostruka optička stabilizacija slike, četverostruka LED bljeskalica, Portrait način rada, snimanje 4K videa i posebne značajke vezane za AR – glavne su odlike stražnje kamere iPhonea X. Prednja kamera po novome takođe donosi Portret način rada za selfije. Bežično punjenje baterije Apple će omogućiti putem svog novog bežičnog punjača koji može istovremeno puniti više uređaja - AirPower, koji stiže sledeće godine. Cena za manji model biće 999 dolara,  prve isporuke kreću 3. novembar.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>