Region

Svet

Bijelo dugme oborilo rekord posećenosti na Danima piva!

Zrenjanin je sinoć bio epicentar dobre svirke i raspoloženja, jer je Bijelo Dugme održalo spektakularan koncert na velikoj bini Trga slobode.

Bijelo dugme oborilo rekord posećenosti na Danima piva! Foto: Promo



Goran Bregović je, zajedno sa Alenom Islamovićem i Mladenom Vojičićem Tifom, preko dva sata zabavljao prisutne kultnim hitovima Bijelog Dugmeta – od ’’Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo’’, ’’Napile se ulice’’, ’’Doživjeti stotu’’ do antologijskih ’’Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac’’, ’’Lipe cvatu’’, ’’Te noći kad umrem, kad odem, kad me ne bude’’, ’’Na zadnjem sjedištu moga auta’’.

Vidno raspoložen, Brega je zamolio Zrenjanince da pamte ovaj koncert kao ’’veče kada smo lijepo pjevali i dobro se zabavljali’’.  I zaista – hitove Dugmeta uglas su pevale sve generacije. Ipak, najveća euforija nastala je tokom izvođenja dva bisa – ’’Hajdemo u planine’’ i ’’Đurđevdan’’, koje su otpevali u unplugged verziji, kao i ’’Ima neka tajna veza’’ i ’’Ružica si bila’’.

Na drugoj strani grada, boje Žitnog trga hrabro je branilo Atomsko Sklonište, koje je odličnim koncertom oduševilo mahom rokersku publiku.  ’’Pakleni vozači’’, ’’Pomorac sam majko’’, ’’Ne cvikaj generacijo’’, ’’Na palubi jada’’ i epohalna ’’Treba imat dušu’’ koje je briljantno otpevao i odsvirao Bruno Langer samo su pojačali jugonostalgiju u ovoj toploj septembarskoj noći.

Za vikend, posetioce 32.Dana piva očekuju koncerti Van Gogha, Nikole i Marinka Rokvića, Goblina i Kala.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>