Ostalo

Sme�no

YouTube ima novi logo nakon 12 godina

U očima prosečnog posetitelja platforme YouTube radi se o nečem sasvim nebitnom, ali u svetu velikih igrača svaka pa i najmanja kozmetička promena ima posebnu težinu i važnost. 

YouTube ima novi logo nakon 12 godina Foto: Google



Tako je i s novim YouTubeovim logotipom koji je promenjen prvi puta nakon 12 godina, što ovoj vesti daje dodatnu dimenziju zanimljivosti, iako se ne radi ni o kakvim spektakularnim izmenama. U skladu s rebrandingom koji je Google odradio poslednjih meseci i novi YouTubeov logo minimalističkog je dizajna koji se uklapa u smernice Material dizajna, kako je Google nazvao “okvir” za svoj vizualni identitet kada je u pitanju predstavljanje na webu.

I sam YouTube korisnicima je dao objašnjenje: “Novi logo je napravljen da bude prepoznatljiv, kao i dosadašnji logo, ali napravljen je i dizajniran tako da bude vidljiv na svim platformama, svim uređajima i zaslonima svih rezolucija. Kombinovali smo čišću, jednostavniju verziju, ali i zadržali našu dosadašnju prepoznatljivost." Novi logo dolazi zajedno s promenama vezanim i za samo YouTubeov korisnički interfejs, a jedan je od noviteta i nešto svetlija crvena boja, što su u dizajnerskom timu YouTubea objasnili takođe nastojanjima da logo bude bolje vidljiv čak i na uređajima s izuzetno malim dijagonalim ekranom.

Dakle, uz novi logo stigao je i novi izgled platforme YouTube uopšteno, kako na desktop-računarima, tako i na mobilnim uređajima, najzanimljiviji je svakako “dark mode” koji je bio dostupan za testiranje još od maja, a sada je i službeno deo novog dizajna odnosno interfejsa. Ističemo i novu mogućnost prilagođene reprodukcije zavisno od uređaja, a uopšteno je novi dizajn posvećen sadržaju koji je svima na platformi YouTube ionako najvažniji.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Zadovoljna.hr

Povezane vesti:


>