Region

Svet

Region

Nikola Kojo prvi dobitnik nagrade koja nosi ime Milorada Mandića Mande: Ni jednu neću voleti kao ovu!

Glumac Nikola Kojo prvi je dobitnik novouspostavljene nagrade za najbolje ostvarenu komičnu ulogu "Milorad Mandić Manda".

Nikola Kojo prvi dobitnik nagrade koja nosi ime Milorada Mandića Mande: Ni jednu neću voleti kao ovu! Foto: Screenshot YouTubeNjemu je sinoć na završnoj večeri 52. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma "Filmski susreti" dodeljeno prvo priznanje koje je, kao nezvanična nagrada festivala, uspostavljeno na inicijativu glumca i reditelja Radoša Bajića i njegove producentske kuće “Kontrast studio”, Mandine porodice i "Blica".

- Ova nagrada je jedna čista nepravda. Ona nije smela da se dodeljuje barem još 50 do 70 godina. Moram da je primim jer sam beskrajno veleo i uvek ću voleti ovog čoveka, glumca i kuma. Hvala “Kontrast” studiju i “Blicu” što su rešili da mog Mandolinu sačuvaju od zaborava. Mislim da ova nagrada ne sme da bude žanrovski određena jer ovaj čovek je znao sve o umetnosti kojom se bavio. Jedino nije znao i nije mogao da je dozira jer smo tu negde gde jesmo. Ovaj divni čovek je živeo za glumu, voleo glumu i od iste je i postradao. Njegov trag treba da bude primer ali i opomena svima da se glumi daju, da joj se posvete ali i da je se čuvaju. Neka mi oproste “Naisa”, “Konstantin” i sve ostale nagrade koje sam dobio u kraijeri, nijednu neću voleti kao ovu koja nosi Madnino ime, rekao je Kojo pred prepunom niškom Letnjom pozornicom u Tvrđavi nakon čega je nagrađen aplauzom i ovacijama

Viber

Izvor: Svet Plus/Blic.rs

Povezane vesti:


>