Ostalo

Smeno

Evo kako najbolje da očistite slušalice za mobilni

Svaki put kad u uši stavljate slušalice, verojatno ne razmišljate o tome koliko su čiste i biste li ih uopšte trebali čistiti.

Evo kako najbolje da očistite slušalice za mobilniAko dajete svoje slušalice drugima, morate biti svesni da možda delite i bakterije, a nečiste slušalice mogu uzrokovati i upale uva. Ovo su saveti kako da najbolje očistite slušalice.
 
1. Svakako ih čistite nežnim sredstvom za pranje. Možete pomešati neutralni sapun za ruke i toplu vodu ili deterdžent za pranje posuđa u istoj kombinaciji.
2. Mekanu krpu natopite, ali oprezno jer previše sapunice može u slušalicama ostaviti talog, a previše vode; to je sasvim jasno – sa previše vode možda više nikada ne prorade.
3. Ako su metalni delovi slušalica puni prljavštine ili prašine, poslužite se suvom četkicom za zube. Njome ćete najlakše očistiti sve.
4. Neke slušalice koje se stavljaju u uši imaju silikonske navlake koje se mogu odvojiti i skinuti. Operite ih zasebno i dobro osušite.
5. Ne pomišljajte o potapanju slušalica u vodu ili ispiranje pod slavinom, pa makar i na sekundu. Žice će se nepovratno uništiti.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Zadovoljna.hr

Povezane vesti:


>