Region

Svet

Region

Dragan Nikolić snima film o svom životu

Jedan od naših najvećih glumaca, Dragan Nikolić priprema film u kojem će biti mnogo autobiografskog, a govoriće o njegovom životu i ljudima i događajima koji su ga obeležili... Nakon filma izaći će i knjiga memoara koju slavni glumac već neko vreme piše.

Dragan Nikolić snima film o svom životu



"Film o kojem dugo razmišljam biće moj producentski prvenac. Neće biti dokumentarni već igrani, ali u ovom trenutku sve je još u fazi pripreme", kaže Dragan Nikolić. Knjiga memoara u kojoj slavni glumac beleži najupečatljivije trenutke iz svog bogatog životnog iskustva izaći će tek nakon premijere filma.

 "Prvo ću snimiti te filmske memoare, a zatim objaviti knjigu. To je neuobičajen redosled, obično prvo izađe knjiga, pa onda film po njoj, ali ja sam rešio da bude potpuno drugačije. I ti memoari će se razlikovati. Biće to knjiga o čoveku koji se bavio glumom, a mogao je biti i slikar, pevač, pisac...", objašnjava Dragan.

 Nikolić je snimio nekoliko stotina filmova i ostavio neizbrisav trag u "Ateljeu 212”, i to ne samo na sceni, već i u čuvenom bifeu. Vesele naravi, duhovit i društven, najviše voli da posle predstave sedne sa kolegama u kafanu, šali se i smeje. Uvek neko bude na meti njegovog duhovitog i bistrog uma, a uglavnom se šali na račun onih koje najviše i voli. Bora Todorović, jedan od njegovih najboljih prijatelja priča kako se Dragan stalno šali na račun njegovih godina, pa preglasno govori kada mu se obraća jer ovaj kao loše čuje, a i redovno se nudi da ga iz kafane isprati kući jer Bora je, kobajagi, zaboravio gde stanuje. Mira Banjac, koja je mnogo puta bila Draganova partnerka na sceni, a i velika mu je drugarica, seća se i danas svojih početaka u "Ateljeu 212” i Draganovih šala, ponekad i podsmešljivih, koje su u neku ruku bile i njena inicijacija u društvo iz bifea ovog pozorišta.

"Pita mene Dragan kada dolazim iz Novog Sada: 'Jesi li ti došla svojim kolima ili preduzećovim?'”, seća se Mira Banjac. U razgovoru Dragan Nikolić ispričao je i jednu od anegdota sa snimanja "Otpisanih": "Smislili Voja Brajović i ja da, kao holivudski glumci, kupimo stolice kao za plažu i napišemo svoja imena. Dogovorimo se sa rekviziterom da kada Miki Manojlović dođe na snimanje iznese te stolice. Dođem ja, pucnem prstima, i rekviziter donese moju stolicu, Voja učini isti. Gleda Miki, gleda i kaže: 'Donesite mi stolicu.' Tek će rekviziter: 'Nema za tebe, to je samo za glavne glumce.' Miki je digao frku, hteo da napusti snimanje..."

izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>