Ostalo

Smeno

Društvena mreža Instagram pomaže da imate bolje pamćenje

Više se ne morate toliko obazirati ako vas stalno opominju da ste previše zaokupljeni omiljenim gagdetom i ne znate uživati u trenutku.

Društvena mreža Instagram pomaže da imate bolje pamćenjeIstraživanje koje je objavljeno u časopisu Psychological Science govori kako objavljivanje fotografija na društvenim mrežama deluje na pamćenje. Oni koji svoje aktivnosti objavljuju na Instagramu bolje će upamtiti proživljena iskustva pa čak i ako više nikada ne pogledaju ono što su objavili. U istraživanju je učestvovalo 294 ispitanika koji su podijeljeni u dve grupe. Prva grupa je za posetu muzeju mogla snimiti deset fotografija, dok su drugi jednostavno uživali u poseti bez da ih je išta ometalo. Svi su takođe slušali audio vodič, a na kraju su rešavali upitnik o tome šta su videli.  Prva grupa ispitanika imala je sedam posto bolje rezultate .

Čak i kada ne fotografišu određeni objekt, nego samo u ruci drže kameru sa namerom da je uslikaju, na kraju će ga bolje upamtiti, stoji u rezultatima istraživanja.

Viber

Izvor: Svet Plus/Zadovoljna.hr

Povezane vesti:


>