Zdravlje

Ljubav & Sex

Ovo je najzdravija hrana na svetu

Krije li se u vašem domu najzdravija hrana na svetu? Takozvana "superhrana" sastoji se od supersastojaka koji vašem telu pružaju sve potrebno za zdravlje. 

Ovo je najzdravija hrana na svetuVreme je da vas upoznamo s najzdravijom hranom.

Pečurke
Ukusna mesnata namirnica koja može biti izvrsna niskokalorična zamena za crveno meso. Pečurke regulišu nivo estrogena kod žena i štite od raka dojke. 

Ječam 
Žitarica bogata vlaknima i pravi borac protiv povišenog holesterola i vrlo koristan za regulaciju probave. 

Orasi 
Neverovatna namirnica bogata omega-3 masnim kiselinama koje snižavaju loš i reguliraju dobar holesterol. 

Integralna testenina 
Najzdraviji oblik testenine koji sadrži tri puta više vlakana od bilo koje druge. Celovite žitarice vrlo su zdrave za vaš organizam i probavu. 

Maslac od kikirikija ili badema 
Ove proteinom bogate namirnice sadrže mononezasićene masne kiseline koje su vrlo dobre za srce. Maslac možete i sami napraviti. 

Kvinoja 
Kvinoja nije žitarica već semenka biljke koja je srodna spanaću. Bogata je belančevinama, aminokiselinama, neprobavljivim vlaknima, fosforom, magnezijem i gvožđem, pa daje neophodnu energiju telu. 

Obrano mleko 
Obrano mleko sadrži 9 esencijalnih nutrijenata među kojima su kalcijum, B vitamin koji je dobar za neurološku funkciju te D vitamin koji je borac protiv raka. 

Borovnica 
Ovo supervoće bogato je vlaknima, izvrstan je antioksidans i izuzetno koristan za jačanje krvnih sudova. Borovnice su i odličan izvor vitamina C, bioflavonoida, folne kiseline, kalijum, kalcijum i gvožđa. 

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Zadovoljna.hr


>