Zdravlje

Ljubav

Ovo je najzdravija hrana na svetu

Krije li se u vašem domu najzdravija hrana na svetu? Takozvana "superhrana" sastoji se od supersastojaka koji vašem telu pružaju sve potrebno za zdravlje. 

Ovo je najzdravija hrana na svetu



Vreme je da vas upoznamo s najzdravijom hranom.

Pečurke
Ukusna mesnata namirnica koja može biti izvrsna niskokalorična zamena za crveno meso. Pečurke regulišu nivo estrogena kod žena i štite od raka dojke. 

Ječam 
Žitarica bogata vlaknima i pravi borac protiv povišenog holesterola i vrlo koristan za regulaciju probave. 

Orasi 
Neverovatna namirnica bogata omega-3 masnim kiselinama koje snižavaju loš i reguliraju dobar holesterol. 

Integralna testenina 
Najzdraviji oblik testenine koji sadrži tri puta više vlakana od bilo koje druge. Celovite žitarice vrlo su zdrave za vaš organizam i probavu. 

Maslac od kikirikija ili badema 
Ove proteinom bogate namirnice sadrže mononezasićene masne kiseline koje su vrlo dobre za srce. Maslac možete i sami napraviti. 

Kvinoja 
Kvinoja nije žitarica već semenka biljke koja je srodna spanaću. Bogata je belančevinama, aminokiselinama, neprobavljivim vlaknima, fosforom, magnezijem i gvožđem, pa daje neophodnu energiju telu. 

Obrano mleko 
Obrano mleko sadrži 9 esencijalnih nutrijenata među kojima su kalcijum, B vitamin koji je dobar za neurološku funkciju te D vitamin koji je borac protiv raka. 

Borovnica 
Ovo supervoće bogato je vlaknima, izvrstan je antioksidans i izuzetno koristan za jačanje krvnih sudova. Borovnice su i odličan izvor vitamina C, bioflavonoida, folne kiseline, kalijum, kalcijum i gvožđa. 

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Zadovoljna.hr

Povezane vesti:


>