Zdravlje

Ljubav & Sex

Ovo su sigurni znaci da ste pod stresom

Stres je, nažalost, redovan pratilac savremenog čoveka, ali neki simptomi ukazuju na to da ga ima previše i da treba da zastanete. 

Ovo su sigurni znaci da ste pod stresomStručnjaci izdvajaju tri znaka koja upozoravaju da nije u pitanju običan stres, već da patite od sindroma izgaranja.

Loš san - Teško vam je da zaspite, a kad uspete, budite se u toku noći i rano ujutru, i umesto da nastavite da spavate, prevrćete se po krevetu razmišljajući o obavezama i problemima. To je siguran znak da je situacija ozbiljnija od običnog stresa.

Manjak motivacije i koncentracije na poslu - Povremeno lutanje misli i nemogućnost koncentracije na posao su normalni, pogotovo u letnjim mesecima, ali ako jedva dolazite na posao, a kad se "dovučete", gledate kroz računar nemoćni da završite i najjednostavniju obavezu, vreme je da potražite pomoć.

Nemate strpljenja - Na ovo se najčešće žale mlade mame, ali svi koji se lako razbesne i naljute na prijatelje i članove porodice zbog sitnica, trebalo bi da uspore i da ispitaju da li su pod prevelikim pritiskom.

Viber

Izvor: Svet Plus/Novosti

Povezane vesti:


>