Ostalo

Sme�no

Spasio košutu od smrti pa postali prijatelji! VIDEO

Džon Slejter udovac iz Viltšira u Engleskoj vozeći je primetio povređenu mladu košutu na putu, izašao iz kola, pružio joj pomoć pa je udomio.

Spasio košutu od smrti pa postali prijatelji! VIDEO Foto: Screenshot YouTube



Čim se približio muntjak košuti, vrsti poznatoj kao jelen koji laje, Džon je shvatio da je udario automobil, ali ga je ohrabrilo što je ipak davala znake života, prenosi „Insajd Edišen“. Džon je pokupio košutu sa zemlje, udobno smestio u automobil i odveo kući gde je negovao dok se nije potpuno oporavila. To što sam čuo piskav zvuk koji je ispustila bila je čista sreća. Drago mi je što sam se vratio do nje – rekao je Džon.

Ubrzo je nabavio razne knjige kako bi se obrazovao o negovanju životinja, a košutu je nazvao Jagoda. Jagoda sada ima tri godine, potpuno je zdrava i lepo se slaže sa Džonova dva psa, ponijem i golubom. Košuta je inače manja od labradora i Džon kaže da ona ulazi u kuću kroz mala vrata namenjena psima i zajedno gledaju televiziju. - Kad sedim za kuhinjskim stolom i gledam televiziju, ona mi priđe i gricka mi lakat dok ne počnem da je mazim – kaže Džon.

Kaže da se košuta odomaćila u njegovoj bašti i da stalno gricka breskve, latice ruža, maslačak i, naravno, jagode. Ima i kućicu u kojoj spava kad je toplo. Kad dođe zima, košuta spava kod kuće. - Ne vodim je nigde druge jer se bojim da bih je, da pobegne, zauvek izgubio – kaže Džon. Sa Džonom živi i njegov sin Tom koji je prihvatio očevu ljubav prema životinjama, a Jagodo obožavaju i njegovi unučići. - Voleo bih da ljudi koji udare životinju automobilom samo stanu i pogledaju da li su je i ubili. Kada bih imao novca i veće zemljište, ja bih imao zverinjak – rekao je Džon.


Viber

Izvor: Svet Plus/Novosti

Povezane vesti:


>