Region

Svet

Ana Bekuta oduševila publiku u Sarajevu: U mom srcu gradovi ostaju zapisani po ljudima! FOTO

Ana Bekuta, jedna od najpopularnijih folk pevačica, proteklog vikenda imala je jako zapažen nastup u Sarajevu, pred nekoliko hiljada ljudi.

Ana Bekuta oduševila publiku u Sarajevu: U mom srcu gradovi ostaju zapisani po ljudima! FOTO



Ana je nastupila u jednom popularnom sarajevskom klubu i već sa taktovima prve pesme ''Imam jedan život'' podigla je publiku na noge. Koliko je voljena u Sarajevu govori i podatak da su sve vreme pevali zajedno sa popularnom pevačicom sve njene hitove. Posebne emocije kod publike Bekuta je izazvala otpevavši pesmu ''Sarajevo''. Podršku Ani svojim prisustvom pružila je koleginica i dugogodišnja prijateljica Branka Sovrlić, koja živi u Sarajevu i uvek kao dobra domaćica dočeka i ispoštuje svoje kolege.



Nakon koncerta u Sarajevu, folk diva nam je ekskluzivno otkrila kakve je emocije vežu za ovaj grad, ali i najavila je tradicionalne koncerte u Sava Centru, u Beogradu.

Recite mi kakve emocije ovaj grad budi u vama, s obzirom da ste ga i opevali u jednoj vašoj pesmi, i u kakvom je sećanju druženje sa sarajevskom publikom?

Ne znate vi, vi ste mladi, ali moja prva promocija, mog prvog albuma, i prvi nastup sa pesmom ''Ja nisam rođena da živim sama'' posle beogradske Hit parade, desio se ovde u Sarajevu. Ja gradove ne nosim u srcu po građevinama, u mom srcu gradovi ostaju zapisani po ljudima. U Sarajevu sam često za ovih trideset godina pevala i zaista mislim da ovde imam sjajnu publiku, onu koja me voli i prati od samih početaka, kako oni, tako i njihova deca. Evo danas sam malo šetala po Baščaršiji i klinci prilaze i kažu pozdravila vas moja majka (smeh). To je lepo čuti. Ta ljubav se izgleda prenosi s kolena na koleno, a to je ono što je pravo i što je za vrednovanje i poštovanje.

Ono što možemo sada najaviti i što nas ubrzo očekuje su tradicionalni koncerti u Beogradu, u Sava Centru?

Tako je, 21 i 22 oktobra. Volela bih pre toga da promovišem novi album i verujem da ću uspeti da završim sve što sam zamislila. Imam neku lepu ideju da prošlogodišnji koncert u Sava Centru, koji smo snimali audio, napravim nekako živo i sigurno će biti dva cd-a. Znam da publika voli da sluša te snimke sa koncerta, te žive stvari. To se radi u studiju kod Sofronijevića, završava se taj miks i post produkcija. Volela bih tome da pridodam i ovaj novi album, koji radim već godinu dana i kako vreme prolazi pristižu tu i neke nove pesme, koje me stavljaju u razmišljanje da li da ih snimam. Teško odlučujem šta da uzmem, a sve je lepo, sve mi se dopada. 

I vaša poslednja pesma ''Balada o majci'', iako nije rađena da bude hit, odlično je prihvaćena od publike. Da li ste vi zadovoljni?

To ne može da bude hit, to je pesma za određene prilike i određena momenta, raspoloženja ljudska. I ne bih mogla ja da je pevam, veruj mi. Ja sam je snimila tako kako sam je snimila, otplakala u studiju i tako je to ostalo. Nisam sigurna da ću uspeti negde da je uživo otpevam. Ja ne mogu da se isključim i da takve, tužne, pesme pevam bez suza. 

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>