Region

Svet

Festival narodne muzike Ilidža 2017 opravdao očekivanja i vratio stari sjaj! FOTO

Festival narodne muzike Ilidža 2017. opravdao je očekivanja poštovalaca ove dugovečne manifestacije i pružio dosta kvalitetnih novih pesama u takmičarskoj večeri, ali i okupio veliki broj legendarnih pevača na Večeri velikana.

Festival narodne muzike Ilidža 2017 opravdao očekivanja i vratio stari sjaj! FOTO Foto: Screenshot YouTube



Mnogobrojna publika ispunila je Letnju pozornicu na Ilidži i u takmičarskoj, ali i u revijalnoj večeri, kada se na sceni okupio veliki broj renomiranih pevača iz celog regiona. Žiri, koji su činili Enes Begović, Hanka Paldum, Fahrudin Pecikoza, Radoslav Grajić, Ana Babić, Ivica Šarić, Ognjen Bomoštar, Ibrahim Manfagić i Tomislav Kašljević imali su težak zadatak da izaberu najbolju kompoziciju od dvadeset izvedenih. Pobednik festivala Ilidža 2017 je Alija Hadžimurati sa pesmom ''Golubovi'', dok je nagradu za interpretaciju primio Nihad Kantić Šike za izvođenje numere ''Azemina''. 

Završnog dana festivala održano je revijalno Veče velikana, a na sceni su se pojavili Branka Sovrlić, Lepa Lukić, Hanka Paldum, Osman Hadžić, Enes Begović, Elvira Rahić i Nedžad Salković između ostalih. Hanka Paldum otvorila je revijalno veče pesmom ''Pjevaj, Hanko'', koju je snimila zajedno sa horom ''Zbor sevdalinke''.



Lepa Lukić nam se požalila da iako je prehlađena i neće moći uživo da otpeva svoje hitove, nije želela da se ne odazove pozivu organizatora. Lepa je otpevala pesme ''Srce je moje violina'' i ''Oplakana ljubav'', sa kojom je i pobedila na Ilidži 1969. godine.



Branka Sovrlić otkrila je kakve emocije kod nje budi Ilidžanski festival: - ''Mnogo emocija izaziva Ilidža, jer sam ovde po treći put. Učestvovala sam 2008. godine sa ''Zapjevaj mi pjesmu bosansku'', koju sam sama napisala, a kasnije učestvovala, kao i večeras, u revijalnom delu gde sam izvela sevdalinke. Večeras publici ponovo pevam sevdalinku ''Ko se ono brijegom šeće''. I drago mi je što sam prihvaćena od mojih sugrađana i što me smatraju svojom, iako sam rođena Mostarka.'' 
Folk diva je nakon izvođenja pesme dobila ovacije publike, koja je sve vreme bila na nogama.

Ovogodišnji organizacija Festivala Ilidža 2017, Hayat TV, vratila je stari sjaj jednom od najdugovečnijih takmičenja narodne pesme u regionu.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>