Zdravlje

Ljubav & Sex

Ove 3 navike mogu da unaprede vaše zdravlje!

Postoji mnogo načina da unapredimo svoje zdravlje, a neke od njih su lako primenjive. U nastavku vam otkrivamo i koje.

Ove 3 navike mogu da unaprede vaše zdravlje!Kada su joj dijagnostikovali hašimoto tiroiditis, šefica kuhinje Phoebe Lapine nije stvar prepustila slučaju.  Ubrzani rad srca, premor, gubitak kilograma, znojenje specifinčni su za ovu autoimunu bolest, ali uz adekvatnu terapiju i male životne izmene mogu da se podvedu pod minimum.

Iz vlastitog iskustva Phoebe je podelila priču, ali pre toga krenula je u proučavanje i osluškivanje sopstvenog organizma.  I evo do koja 3 zaključka je došla.

1. Eliminacija hrane koja može da izazove zapaljenja 
“Tiroiditis, zapaljenje štitaste žlezde ima mnogo različitih uzroka. Najčešći tip zapaljenja je autoimunski hronični proces koji se zove hronični limfocitni tiroiditis ili Hašimoto tiroiditis. Prvo sam eliminisla kafu, šećer i alkohol – nestali su na 30 dana iz mog života. Verujem da mnogo ljudi obožava ove poroke.  Polako ih smanjite, jer npr. ako ne ostajte kasno nije neophodno da pijete kafu sutradan. Bitno je da otkrijemo koje namirnice škode telu – da li su to npr. mlečni proizvodi i gluten koji izazivaju zapaljenja u organizmu.  Ipak, morate naći svoj recept. ”

2. Tanjir u bojama duge
“Preporučujem da u svoj rešim ishrane uvrstite što više povrća. Jake, živoposne boje povrća su naznake o andioksidantima, ali i o kvalitetnim hranljivim sastojcima koje su neophodni telu. Moj apsolutni favorit je kurkuma, koja ima i antiinflamatorno dejstvo.”

3.  Bez industrijskih preparata za lepotu
“Pored hemije za kuću, razne kreme, mleka za telo i sl. bi trebalo izbeći. Jednostavno oslobodite se toksičkog tereta i jednom kada padne odluka mnogo lakše se ide kroz život.”

Viber

Autor: N.V.
Izvor: Svet Plus/ Elle

Povezane vesti:


>