Ljubav

Style

Ove stvari nikako ne smete zaboraviti ako ste u vezi!

Kad smo u ljubavnoj vezi, često zaboravimo na neke bitne stvari, pa nam se to kasnije obije o glavu. U nastavku pročitajte na šta tačno mislimo.

Ove stvari nikako ne smete zaboraviti ako ste u vezi!



Svi smo sigurno bar jednom osetili kako dajemo previše sebe u nekoj vezi. Veza bi trebala biti obostrano partnerstvo, a njen najbolji deo je balans u davanju i uzimanju. Kako znati gde je granica? Dobro je znati da postoje stvari kojih se nikada ne biste trebali odreći u vezi…

Nezavisnost
Kada smo u novoj vezi, teško je odvojiti vreme samo za sebe i život kakav smo imali pre. Uhvaćeni smo u bujici hormona koji divljaju po našem telu, a koje otpušta naš mozak kada upoznamo nekog ko nam je privlačan. Ono što se neizbežno događa u bilo kojoj dugotrajnoj vezi je činjenica da će se ti hormoni s vremenom smiriti i vaša veza će postati malo drugačije. Nećete više provoditi 24 sata dnevno već ćete vreme provoditi i sa svojim prijateljicama. Iako vas izlasci možda više ne zanimaju kao pre, druženje s prijateljicama i vreme samo za sebe mogu doneti samo koristi u vašu vezu.

Identitet
Većina ljubavnih veza dođe i prođe, ali vi ćete uvek videti svoj odraz u ogledalu. Ono što je privuklo vašeg partnera k vama je sve ono što ste vi zapravo jeste i bez njega. Otvorite se novim iskustvima i idejama zajedno sa svojim partnerom, ali integrišite i usvojite samo one koji su u skladu s vama i vašom ličnošću.

Sreća
Ako vam vaša zajednička sreća uskraćuje stvari koje vas usrećuju, vreme je da napravite pauzu. Treba da budete u vezi koja povećava vašu sreću. To bi trebala biti prilika da svoju sreću podelite s voljenom osobom. Ali, vrlo je verovatno da nećete deliti baš svaki interes, što je sasvim prirodno i u redu.

Snovi i ambicije
Divno je i inspirativno kada vas partner podržava u snovima. Pogotovo ako je reč u novim stvarima, a za to treba radoznalost i hrabrost. Dan kada počnete slediti svoje snove i ambicije koje želite postići, dan je kada ste postali vaše bolje ”ja”.

Vera
Može se dogoditi situacija da ste vernik, a vaša voljena osoba nije. Važno je prihvatiti uverenja i stavove koje osoba ima i ne pokušavati da ih promenite. Vaša vera je lična stvar i trebali bi je menjati jedino ako vam ta potreba dođe sama.

Sloboda govora
Vaš glas je vaša snaga. To je način na koji delite vaše ideje sa svetom, zalažete se za nešto u šta verujete i sebe kada je to nužno. Veze bi trebale biti plodno tlo za bolji uspeh i veće samopouzdanje. Trebali bi da se osećamo sigurnim dok istražujemo ono u šta verujemo dok smo u vezi s nekom osobom. Vaše ideje su važne i trebaju da se čuju.

Viber

Autor: N.V.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>