Ostalo

Sme�no

Tri namirnice koje obavezno trebate kupiti kada stignete na more

Ako letujete u sopstvenoj vikendici ili u nekom iznajmljenom apartmanu sigurno ćete poneti i nešto hrane sa sobom, ali savet je da ove tri namirnice kupite u mestu u kome odmarate.

Tri namirnice koje obavezno trebate kupiti kada stignete na more



Limun
Iskoristite priliku i nabavite osvežavajuće citrusno voće čim stignete na svoju morsku destinaciju. Domaćin limun unapredi će ukus brojnim jelima, za razliku od onog kineskog, a posebno će se dobro sljubiti sa svežom ribom pripremljenom na gradelama. 

Maslinovo ulje
Letnje salate ima će bolji ukus ako ih začinite domaćim maslinovim uljem. Odite na pijacu i pronađite lokalnog proizvođača ulja za svoje kuvarske majstorije. Možda ovim potezom nećete uštedeti, ali ćete dobiti proizvod koji će produbiti ukus vašim jelima. Imajte na umu da na odmoru nećete stići potrošiti velike količine, ali svejedno kupite koju bocu viška i ponesite kao dar članovima porodice ili prijateljima.

Sveža jaja 
Jaja sigurno nećete nositi sa sobom da se ne bi pokvarila, ali to ne znači da biste trebali izbegavati na odmoru. Ako odsednete u vlastitoj vikendici ili apartmanu, napunite frižider svežim jajima. 

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Zadovoljna.hr

Povezane vesti:


>