Svet

Region

Otišla legenda horor filmova: Preminuo reditelj Džordž Romero!

Poznati reditelj horor filmova Džordž Romero, kreator zombi žanra, umro je u 78. godini, posle "kraće borbe sa agresivnom obliko raka pluća".

Otišla legenda horor filmova: Preminuo reditelj Džordž Romero! Foto: Screenshot YouTube"Legendarni američki reditelj Džordž A. Romero umro je u nedelju 16. jula dok je slušao muziku iz omiljenog filma 'Miran čovek' sa Džonom Vejnom", saopštio je njegov menadžer Kris Roi i dodao da je Romero umro mirno, u snu, prenosi B92. 

Romero je reditelj koji gotovo potpuno samostalno odgovoran za nastanak žanra zombi filmova kakve poznajemo danas. Njegovi najpoznatiji filmovi su "Noć živih mrtvaca" iz 1968. i "Zora živih mrtvaca", iz 1978, koji su imali mnogo manje uspešnih nastavaka.  Tokom karijere je režirao i napisao scenarija za više od 20 filmova, a često se i sam pojavljivao u svojim ostvarenjima. 

Nedavno je, u jednom intervjuu, izjavio da priprema novi film ("Road of the Dead"), koji je trebalo da bude nešto kao zombi varijanta "Pobesnelog Maksa", postapokalitipična priča o motorizovani zombijima, koju je trebalo da producira.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus


>