Region

Svet

Region

Snima se srpski Pobesneli Maks sa Žarkom Lauševićem!

Glumci Žarko Laušević, Sergej Trifunović i Svetozar Cvetković, samo su neka od zvučnih glumačkih imena koja će na više lokacija u Boru snimati film "Volja sinovljeva", u režiji mladog reditelja Nemanje Ćeranića, najavili su producenti.

Snima se srpski Pobesneli Maks sa Žarkom Lauševićem! Foto: Screenshot Prva tv


Deo filma, čiji žanr autori ocenjuju kao prvi deo filmskog hita "Pobesneli Maks", biće snimljen u krugu RTB-a Bor već u toku jula i avgusta, rečeno je na prijemu za članove filmske ekipe i producentske kuće "Salamander Media" iz Beograda, koja je Bor prepoznala kao dobru lokaciju za snimanje. - "Bor nije onakav kakvim ga drugi zamišljaju. Grad je prelep, ima puno zelenila, i u njemu nema dima", rekao je u ime filmske ekipe producent Petar Šapić.

Reditelj filma Nemanja Ćeranić rekao je da je "Volja sinovljeva" film sa elementima osvete. - "Radnja se dešava nedugo nakon postapokaliptičnog perioda i podseća pomalo na prvi deo filma 'Pobesneli Maks'. Drago mi je što jednu takvu holivudsku priču možemo da dovedemo u srpsku kinematografiju, a svakako i što okuplja zvučna imena poput Žarka Lauševića, Sergeja Trifunovića i Svetozara Cvetkovića", rekao je Ćeranić.

Na prijemu je istaknuto da će film biti sniman na više lokacija u gradu i okolini, a da će prvi kadrovi "pasti" početkom avgusta. Snimaće se scene iz običnog života, sa ulica Bora, sa pijace, biće predstavljen i deo grada gde zapravo izmišljeni lik i živi, ali biće i dramatičnih scena poput jurnjave automobilima.

Snimanje filma su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, Filmski centar Srbije i Rudarsko-topioničarski basen Bor.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Prva.rs


>