Ostalo

Sme�no

Naši poznati često biraju nesvakidašnje: Evo kakvo značenje imaju neobična imena koja su dali deci

Ako je suditi po neobičnim imenima koja su izabrali za svoju decu, naše poznate vole nesvakidašnje i drugačije, a sigurno ni neki od njih ne znaju kakvo značenje imaju imena koja su odabrali za svoje naslednike.

Naši poznati često biraju nesvakidašnje: Evo kakvo značenje imaju neobična imena koja su dali deci



Zdravko Čolić
Miljenik velikog broja pripadnica nežnijeg pola Zdravko Čolić za svoju najstariju naslednicu odabrao je ime Una Zvezdana, dok joj drugoj dao ime Lara. Nikada nije želeo da priča kako je došao na tu ideju, ali svakako da su on i njegova supruga Sandra odlučili da ipak bude tako.

Nikolija
Atraktivna pevačica Nikolija Jovanović svojoj naslednici nadenula je ime Rea, koje je grčkog porekla. U bukvalnom prevodu znači “teći”. U antičkoj mitologiji, Rea je bila sestra i žena Hronosa, vladara Univerzuma i vođe prve generacije Titana. Zahvaljujući Hronosu i Rea je postala kraljica bogova.

Čedomir Jovanović
Političar Čeda Jovanović bio je jako kreativan kada je reč o odabiru imena za njegove naslednike. Sinu je dao ime Mihajlo Lajf, što sa engleskog kada se prevede znači život. Prvoj ćerki Jana Hart, što takođe na engleskom znači srce i trećoj,najmlađoj Zora Fejt, sudbina ili vera kako glasi prevod na naš jezik.

Jovana Švonja
Manekena Jovana Švonja ćerki je dala ime Noel. I samo nekoliko sati nakon porođaja svi su je osudili, a ona rešila da im odmah zapuši usta.
- Kako li sam samo mogla svom detetu da dam ime Noel, ma sram me bilo! Od toliko Jelena, Jovana, Maja, Svetlana, Radmila, Milica, Leposava i ostalih srpskih imena. Pa možda zato što ne nameravam da ograničim dete upravo na tu Srbiju na koju ste ponosni samo kada neko treba da se ispljuje na osnovu imena koje dodeli svom novorođenčetu. Toliko plitkih, malih i zavidnih ljudi - napisala je između ostalog. Noel, je uniseks ime i znači “dan rođenja” ili “rođendan Hrista”.

Marko Pantelić
Čuveni fudbaler Marko Pantelić i njegova supruga Tijana dali su netipična imena svojoj deci. Ćerke su nazvali Ingrid i Alegra. Ime Ingrid vodi poreklo iz Švedske i znači žena, dok Alegra znači vesela osoba.

Indira Radić
Pevačica Indira Radić odabrala je jako neobično ime za sina- Severin. Ovo nesvakidašnje ime, nastalo je od latinske reči “severus” što znači storog ili ozbiljan.

Isidora Bjelica i Nebojša Pajkić
Pisac i dramaturg Isidora Bjelica zajedno sa suprugom takođe dramaturgom Nebojšom Pajkićem dali su deci posebna imena. Sin nosi ime Lav Gligorije, što bi značilo lav koji je budan. A ćerka nosi ime Vila Evangelina što znači vila koja donosi radost.

Mateja Kežman
Prvi sinovi Mateje Kežmana nose imena baš kao deca većine fudbalera. Prvom sinu kojeg je dobio sa devojkom Marijom Perković dao je ime Filimon, dok je deci koju je dobio sa suprugom Emom nadenuo tradicionalna srpska imena kao što su Lazar, Aleksandar i Jakov. Inače, ime Filimon predstavalja nekog ko je ljubljen, ali takođe i ime hrišćanskog svetitelja.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Blic.rs

Povezane vesti:


>