Lepota

Ljubav & Sex

Ovo su greške koje uništavaju naše nokte

Zbog određenih svakodnevnih navika naši nokti mogu oslabeti ili izgledati loše i neuredno.

Ovo su greške koje uništavaju naše nokteGrickanje noktiju
Svi manikiri slažu se u jednom – apsolutno najgora navika za naše nokte je njihovo grickanje. Nokti postaju deformisani, stvaraju se zanoktice praćene upalom i krvarenjem, nokti postaju sve slabiji i skloni lomljenju. Uz sve navedeno, grickanje je izrazito nehigijenska navika. Bakterije koje se nalaze pod noktima ili na prstima na ovaj način prenosite u usta.

Prečesto geliranje
Mnoge žene vole gel manikir jer je dugotrajna, ali takođe priznaju da nakon dužeg perioda geliranja nokti postaju vidno slabiji. Najveći problem ovog tipa manikora je skidanje gela. Kako bi ga uspešno skinuli, nokte prvo morate namakati u odstranjivaču laka s dodatkom acetona. Zbog toga se oni isušuju i postaju krhki. Nakon namakanja najčešće sledi turpijanje koje takođe oštećuje nokte. Ako je ikako moguće, dajte noktima vremena da se povremeno odmore od ovog tipa manikira.

Ne odstranjujete lak na vreme
Baš kao i u slučaju geliranja, nokti se moraju odmoriti i od laka. Nemojte zaboraviti kako lak sprečava nokte da "dišu" pa zbog toga postaju suvi te na njima mogu nastati brazde. Kada primetite da lak na nekim mestima već otpada, obavezno ga odstranite. Ako ga predugo ostavite na noktima primetićete bele mrlje koje su rezultat isušenja.

Cigarete
Pušenje je nezdrava navika koja loše utiče na stanje kompletnog organizma i tela pa tako i na stanje naših noktiju. Zbog katrana i nikotina u cigaretama nokti postaju žuti, pucaju i gule se. Koža okolo njih postaje izuzetno suva i sklona pucanju što često dovodi do problema sa zanokticama i krvarenjem.

Viber

Izvor: Svet Plus/Zadovoljna.hr

Povezane vesti:


>