Region

Svet

Ovaj folk hit svi znate i volite, a zbog njega Zorica Brunclik i Hanka Paldum već 30 godina ne govore! VIDEO

Pevačice Zorica Brunclik i Hanka Paldum ne govore već trideset godina, a razlog za to je pesma ''Avlije, avlije'', koju su obe otpevale, međutim u jednoj verziji je ova numera postala hit koji svi vole i znaju.

Ovaj folk hit svi znate i volite, a zbog njega Zorica Brunclik i Hanka Paldum već 30 godina ne govore! VIDEO Foto: Screenshot YouTube Ilustracija



Hanka se sa tom numerom prva predstavila na festivalu Vogošća 1987. godine, a Zorica je 1990. istu pesmu snimila za album ''Rođeni jedno za drugo''. - Hanka nije mogla da veruje da je ta pesma postala popularna i Zoricu vinula u visine, a ona to nije uspela. Pritom niko i ne pamti da je upravo bosanska pevačica prva otpevala tu numeru. Problem između njih nastao je jer Zorica nikada nije pomenula da je Hanka prva otpevala ''Avlije'', a bosansku pevačicu je to mnogo iznerviralo. Sa Zoricom je zahladila odnos i od tada njih dve ne razgovaraju i izbegavaju zajednička gostovanja u emisijama - kaže dobro obavešteni izvor, dok Hanka ne želi da govori o svađi sa Zoricom. - Ja sam počastvovana što se nekom od interpretatora sviđaju moje pesme i kada ih oni prezentuju publici - rekla je Hanka.

- Hanka je tu pesmu otpevala samo na festivalu, ali za nju nije imala dovoljno sluha, pa je hit postala tek kada ju je otpevala Zorica. Autor numere mi je lično dao dozvolu za pesmu. E sad, druga je stvar da li je neko ljubomoran što je kod nekog drugog izvođača pesma bolje prošla - objasnio je Miroljub Aranđelović Kemiš u ime svoje supruge.




Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Kurir

Povezane vesti:


>