Lepota

Ljubav & Sex

Ovo je pravi recept za tamniji i lepši ten!

Stiglo nam je leto, a samim tim i sezona godišnjih odmora, kada ćemo se svi uputiti na more. Predstavljamo vam recept kako da dobijete što bolji i tamniji ten.

Ovo je pravi recept za tamniji i lepši ten!Balzam od šargarepe sadrži biljni ekstrakt koji aktivira proizvodnju melanina u koži za ujednačenu i prirodnu boju kože. Melanin se prirodno stvara u koži, a odgovoran je za zaštitu i tamnjenje kože.

Balzam od šargarepe siguran je za korišćenje i za vreme trudnoće. Osim tamnjenja, balzam od šargarepe ima jaka antioksidacijska svojstva i dubinski njeguje kožu. Ako želite brže potamneti tokom izlaganja kože suncu i odlučite se za balzam od šargarepe, koristite balzam s prirodnim sastojcima jer tako nećete kožu opterećivati nepotrebnim i štetnim hemikalijama. Osim balzama, postoje mnoga ulja za ubrzano tamnjenje koja se sastavom često ne razlikuju toliko od balzama, osim što su u tečnom stanju i mogu se raspršiti pomoću pumpice. Balzam od šargarepe bogat je karotenoidima iz šargarepe i oraha koji se najčešće koriste u prirodnim proizvodima za ubrzano tamnjenje kože.

Karotenoidi takođe imaju jaka antioksidacijska svojstva te će sprečiti oštećenje kože tokom izlaganja suncu, a svoj balzam ili ulje možete nanositi na kožu i nakon sunčanja kako biste je nahranili i sprečili isušivanje.

Recept:

50 grama baznog ulja šargarepe
40 grama ulja oraha (ili neko drugo biljno ulje poput makadamije, nevena i sl.)
10 grama pčelinjeg voska (žuti, prirodni)
1-2 čajne kašike organskog kakao praha za boju
10 kapi eteričnog ulja za miris (po izboru).
 
Balzam će nakon izrade biti podložan oksidaciji i gubljenju kvaliteta te je najbolje čuvati ga u posudu od tamnog stakla, plastike ili aluminijuma.

Viber

Autor: N.V.
Izvor: Svet Plus


>