Region

Svet

The Cult raspametili publiku na Gitarijadi!

Preko 20.000 ljudi na stadionu Kraljevica u Zaječaru s oduševljenjem je propratilo fantastičan koncert grupe The Cult, najveće zvezde ovogodišnje Gitarijade.

The Cult raspametili publiku na Gitarijadi! Foto: Promo



Frontmen Ian Astbury uzvratio im je dizanjem srpske zastave na bini i komplimentom da su ’’jedna od najboljih publika pred kojom su nastupali’’. Svi su sa nestrpljenjem očekivali drugo veče 51.Zaječarske Gitarijade i peti nastup u Srbiji popularnog britanskog benda The Cult, uvek rado viđenog na ovim prostorima. Već u popodnevnim satima svi putevi ka Zaječaru su bili zakrčeni, jer su fanovi iz zemlje i regiona pohrlili da pozdrave jednu od najboljih koncertnih grupa na svetu.

S obzirom da je ovo bio jedini koncert The Culta u ovom delu Balkana, na Gitarijadu su pristigli i obožavaoci iz Grčke, Rumunije i Bugarske. Nakon nastupa prošlogodišnjeg pobednika Gitarijade, Hadži Prodanih Duša, kao i bendova koji se takmiče za ulazak u finale, binu je samouvereno preuzeo The Cult i već sa prvim taktovima numere ’’Wild Flower’’ bilo je jasno da ćemo prisustvovati jednom od onih koncerata koji se pamte.

I publika i brojni novinari su složni u oceni da je ovo bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji koncert The Culta – mudro sastavljena set lista obilovala je legendarnim hitovima kao što su ’’Rain’’, ’’Sweet Soul Sister’’, ’’Lil Devil’’ i ’’Fire Woman’’.

Za bis su odabrali ’’Goat’’ i ’’Love Removal Machine’’, uz obećanje da će ponovo doći u Srbiju što je publika propratila višeminutnim ovacijama.
U VIP loži viđene su mnoge ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije, među kojima i Mlađan Dinkić i Željko Vasić.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>