Svet

Region

Planeta majmuna: Rat - Šta se dešava iza scene?! VIDEO

Pored sjajne priče, novi film iz dobro poznate trilogije „Planeta majmuna: Rat“ donosi akciju koja ostavlja bez daha, brilijantnu tehnologiju i glumce koji su do poslednjeg detalja preneli na ekran krajnju misao reditelja Meta Rivsa.

Planeta majmuna: Rat - Šta se dešava iza scene?! VIDEO Foto: Promo


 
U trećem delu popularne blokbaster franšize, zajednica genetski modifikovanih majmuna koju predvodi inteligentna šimpanza Cezar, ulazi u krvav obračun sa vojskom ljudi predvođenom nemilosrdnim Pukovnikom. Nakon nezamislivih gubitaka sa kojim se suočava zajednica majmuna, Cezar doživljava krah i oslobađa svoju mračnu stranu, što rađa želju za borbom koja će osvetiti njegovu vrstu. Naposletku, neizbežan susret Cezara i Pukovnika dovodi do očekivanog - rata koji će odrediti sudbinu ljudi, majmuna i čitave planete.
 
Razvoj najnovije tehnologije, koja može da snimi čak i najmanje nijanse pokreta, gesta i emocije animiranih likova iza kojih stoje živi glumci, dovela je do stvaranja nekih najupečatljivijih filmskih likova koji su snimljeni u proteklih nekoliko godina.
 
“Glumci počinju da shvataju da kada snimaju film sa animiranim likovima, ne treba da čekaju da se magija dogodi kasnije. Vi ne predstavljate lika, vi morate da postanete lik,” objasnio je reditelj filma i dodao: “Prema mom mišljenju, ne postoji razlika između uloge u kojoj treba da iznesete animaciju i uloge u kojoj igrate samo u šminci i kostimu. Apsolutno nema.”
 
Endi Serkis koji igra glavnog lika Cezara, svetskoj publici je dobro poznat po ulozi Goluma iz trilogije „Gospodar prstenova“. Iskustvo iz „Gospodara prstenova“ mu je sigurno u velikoj meri koristilo da brilijantno iznese ulogu Cezara u filmu „Planeta majmuna: Rat“, a kakvo je to iskustvo bilo za njega možete pogledati u videu koji dočarava čitavo snimanje „iza scene“.
 
Film „Planeta majmuna: Rat“ će se naći u domaćim bioskopima od 13. jula 2017. godine, a u glavnim ulogama gledaćemo Vudija Harelsona, Stiva Zena i Endija Serkisa, kojeg smo pratili u poslednja dva nastavka ovog filma.


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>