Svet

Region

19 godina serije Seks i Grad: Ovih 5 stvari sigurno niste znali!

Prva epizoda serije Seks i Grad emitovana je pre tačno 19 godina, a i dalje isplivavaju detalji o njoj koje nismo znali.

19 godina serije Seks i Grad: Ovih 5 stvari sigurno niste znali! Foto: Screenshot Youtube



Iako smo seriju "Seks i Grad" gledali nebrojano puta i verovatno znamo svaku repliku i scenu, kao i šta je Keri Bredšo nosila, postoje stvari koje su se dešavale iza kamera, a koje i dan danas isplivavaju na videlo. Evo nekih od njih:

1. Iako je serija poznata po visokoj modi, bilo je par komada odeće koji nisu bili tako skupi. Na primer, poznata haljinica koju je Keri nosila u najavnoj špici zapravo je koštala 5 dolara. Nju je kostimografkinja Patriša Filds izabrala iz gomile bez ikakvog razloga, a postala je prava ikona serije. Takođe, ogledalo u Kerinom kupatilu zapravo je umalo sama glumica koja je tumačila ovu ulogu, kupila. Naime, Sara Džesika Parker i njen suprug gledali su to ogledalo, ali nisu ga kupili. Kada se posle nekoliko dana razmišljanja vratila po njega, saznala je da je kupljeno za "neku seriju". Možete zamisliti njeno iznenađenje kada ga je ugledala u Kerinom kupatilu.

2. Kim Katral odbila je ulogu Samante čak tri puta:"Pročitala sam knjigu i bacila je preko sobe jer mi je bila depresivna" rekla je glumica jednom prilikom:"Onda su mi ponudili ulogu, pročitala sam scenario i i dalje mislila da nije za mene. Jednostavno, nisam bila zainteresovana za taj lik. Tek posle nekoliko sastanaka i neumornog ubeđivanja ubedili su me da Samanta nije ono što sam ja mislila i prihvatila sam ulogu". Glumica Lu Torton je trebalo da dobije ovu ulogu, ali je kreator serije Daren Star želeo nekog starijeg:"Problem je bio što je Torton bila u svojim tridesetim, a to je menjalo ono što Samanta jeste. Samanta je 10 godina starija od ostalih devojaka, što je nešto potpuno drugačije" izjavio je Star.

3. Iako je Keri imala veliki broj udvarača u seriji, sa jednim članom ekipe u stvarnom životu Sara Džesika Parker je otišla na sastanak i to skoro 10 godina pre emitovanja serije. I to naslepo. U pitanju je, ni manje ni više, Vili Garson, koji je u seriji igrao njenog najboljeg gej prijatelja, Stenforda Bleča:"Poznavao sam Saru dugo - jednom su nam namestili sastanak, dugo smo flertovali jedno sa drugim i na kraju ipak odlučili da budemo prijatelji, što je nešto što se vidi u seriji" izjavio je jednom prilikom Garson.

4. Svi znamo koliko je Keri uživala u prelepim cipelama, ali za Saru Džesiku Parker to nije uvek bilo prijatno iskustvo:"Skoro svakog dana sam "trčala" u cipelama. Radila sam 18 sati i nikad ih nisam skidala. Nosila sam prelepe cipele, neke bolje od drugih, i nikad se nisam žalila" rekla je Sara. Ipak, kad je otišla kod doktora, saznala je koliki su danak cipele ostavile na njena stopala:"Rekao mi je:"Tvoje stopalo radi nešto što ne bi trebalo. Ta kost tu - ti si je napravila. Ona ne pripada tu"".

5. Njujork je imao podjednako važnu ulogu u seriji kao i četiri devojke. Ali, adrese na kojima su one živele zapravo ne postoje. Iako je Keri nekoliko puta pomenula svoju adresu u seriji, koja se navodno nalazila na Aper Ist Sajdu, zapravo je fasada zgrade bila u Vest Vilidžu. Takođe, stan je bio mnogo, mnogo veći nego što je u seriji prikazano. Zapravo je imao preko 380 kvadrata, 6 kamina i 10 soba. 2012. godine prodat je anonimnom kupcu za 9,85 miliona dolara, a naredne godine je prodat za 13,25 miliona.

Viber

Autor: N.V.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>