Region

Svet

Region

Pobeda filma "Šišanje" u Leskovcu

Film "Šišanje" reditelja i scenariste Stevana Filipovića i producentske kuće "Hypnopolis" dobio je glavnu nagradu na internacionalnom filmskom festivalu "LIFFE" u Leskovcu.

Pobeda filma



Odlukom žirija koji je radio u sastavu Darko Bajić, Nikša Sviličić i Antonio Mitrikeski glavna nagrada, Zlatni lešnik, pripala je "Šišanju" u konkurenciji 12 filmova iz Srbije i regiona. I prema mišljenju žirija filmskih kritičara, koji su činili Milan Špiček, Saša Radojević i Predrag Milojević, Filipovićevo ostvarenje je zaslužilo da ponese nagradau FIPRESCI.

Primajući nagrade u Leskovcu reditelj Stevan Filipović je rekao: „Tri pune sale u Leskovcu i odlična reakcija publike su ekipi filma i meni dodatno priznanje. „Šišanje“ smo pravili za mlade i drago nam je da smo uspeli da dopremo do njih. Ja preuzimam nagradu koja podjedanko pripada svima koji su radili na našem filmu poslednje 4 godine, autorima, glumcima i svim ljudima koji su potpisani na špici“.  

Pored Filipovića dodeli nagrada je prisustvovala i montažerka, izvršna producentkinja i saradnica na priči, Nataša Vranješ: „Značaj festivala van Beograda je još veći ako se uzme u obzir to da su bioskopi po gradovima Srbije uglavnom zatvoreni. Strašno mi je drago što je, s jedne strane publika van Beograda imala priliku da vidi film, a s druge št� smo na prvom festivalu takmičarskog karaktera, na kome smo učestvovali, dobili i glavnu i FIPRESCI nagradu.  Posebano  je važno kada vam priznanje oda profesor sa fakulteta Darko Bajić.“

Film „Šišanje“ je i dalje najgledaniji u domaćim bioskopima i za manje od mesec dana prikazivanja u pet beogradskih i jednom podgoričkom bioskopu, film je videlo 44 000 rekordnih gledalaca.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>