Region

Svet

Premijera: ZA KRAJ - Sanja Ilić i Balkanika se vraćaju svojim počecima! VIDEO

Balkanika svoj dugo najavljivani album i svoju promociju kreće singlovima, kao što je postala praksa u celom svetu, a ''Za kraj'' je prvi singl sa albuma ''Stand up''.

Premijera: ZA KRAJ - Sanja Ilić i Balkanika se vraćaju svojim počecima! VIDEO Foto: Promo



Novi album grupe Balkanika donosi, kao i uvek, potpuno novi doživljaj. Sanja Ilić, kao lider i kompzitor grupe, vraća se svojim muzičkim počecima, pop roku, ali etno zvuk Srbije i Balkana nije napušten. Po prvi put od nastanka grupe, produkcija albuma je obogaćena muškim vokalom Mladena Lukića, što daje čvrstinu i snagu izvođenja, a sačuvani su predivni etno vokali Nevene Stamenković, Danice Krstić i Marije Bjelanović. U grupi su i izvrsni muzičari Aleksandar Radulović Sale (perkusije), Milan Jejina Jeqi (bubanj), Bane Marković (bas), Nebojša Nedeljković Ćela (gitare) i dvojica trubača Vlada Jovanović i Vlada Mandić, uz nezaobilaznog profesora Ljubu Dimitrijevića na drvenim etno instrumentima, koji je jedini u grupi od njenog osnivanja i na kraju ili na početku Sanja Ilić na klavijaturama.

Na albumu koji se zove ''Stand up'', nalazi se 12 pesama. Većina pesama su na engleskom jeziku. Ono što je interesantno i nesvakidašnje je da je pesma Balkanike ''Don't cry'' prepevana sa engleskog na srpski jezik i to je verovatno raritet u našoj muzičkoj produkciji. Upravo će ova srpska verzija, koja se zove ''Za kraj'', biti i najavni singl albuma grupe Sanja Ilić i Balkanika. Za pomenutu pesmu završen je i spot u produkciji IDJ Videos i emitovanjem na youtubu, televizijama i radijima počinje novi muzički život Balkanike.

Moguće je očekivati da će se još neke pesme prepevati na srpski jezik i dobićemo ove sezone sigurno nekoliko hitova Balkanike koji će se rado slušati i pevati.


Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>