Region

Svet

Otkriveni najnoviji detalji ubistva: Ubica sa policijom tražio leš Jelene Krsmanović?

Prošlo je godinu i po dana od surovog ubistva Jelene Krsmanović. Ubica još uvek nije pronađen, a tim stručnjaka Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada (CFI) smatra, da je ubica zajedno sa policijom tražio leš.

Otkriveni najnoviji detalji ubistva: Ubica sa policijom tražio leš Jelene Krsmanović? Foto: Screenshot YouTubeNa osnovu uvida u detaljne analize u koje je imao Kurir, stoji da su forenzičari došli do zaključka da je jelelnino telo bačeno u kanal, nakon što je policija završila potragu u noći kada je nestala: "Taj ko je dovezao telo znao je da je potraga završena. To je mogao da sazna samo na dva načina - tako što je sam bio tamo ili je imao pomagača koji mu je dojavio da na nasipu nema više nikoga. To znači da su ubica ili saučesnik bili na nasipu i koordinirali kada da je bezbedno telo bude bačeno", objašnjava za Kurir direktor CFI doktor Nenad Šipka. On ukazuje na fotografije sa mesta zločina, na kojima se vidi da je u blizini dela kanala u kom je telo pronađeno zemljani put kojim su kola mogla da se dovezu do tog mesta.

"U ovakvim slučajevima uvek je glavni osumnjičeni suprug. Zbog toga je ključno pitanje koje je poslednje vreme, precizno u sat, kada je Jelena Marjanović bila živa, a da izvor informacija nije suprug. Da bi informacija bila verodostojna, potrebno je da izvor informacije bude neko ko nema interesa u ovom slučaju", objašnjava za Kurir Nenad Šipka i dodaje:

"Takve povrede bi obavezno ostavile trag krvi na tlu gde se povređivanje dogodilo. Drugo važno pitanje je i da li je bilo tragova kriv na širem mestu pronalaska tela Jelene Marjanović. Ako jeste, moguće je da je usmrćena na širem licu mesta, pa preneta i bačena u kanal. Ako nisu, Jelena Marjanović nije ubijena na širem licu mesta ", navodi se u delimičnoj rekonstrukciji koja bi mogla da pomogne da zločin bude rešen posle 16 meseci.

Šipka ukazuje na to i da obučeni psi nisu pronašli te večeri trag, a da je telo otkriveno sledećeg dana, što ukazuje na veliku verovatnoću da telo nije bilo u kanalu. Prema ovom nalazu, ono je najverovatnije tu doneto između četiri i šest ujutru.

"Važno pitanje za istragu je i ko je sve od rođaka i prijatelja bio na nasipu, kako je saznao za događaj i u koje je vreme došao na nasip", objašnjavaju stručnjaci iz Centra za forenzička istraživanja, koji su učestvovali u razrešavanju brojnih zločina na teritoriji naše države. Prema rečima direktora CFI, na osnovu uviđaja na mestu na kom je Jelena nestala, stručnjaci su utvrdili da nije moguće da ju je suprug izgubio iz vida kada je otrčala.

"Razdaljina između prve i druge rampe je 1.685 metara, a to znači da je mogao da je izgubi iz vida samo ako je stigla do druge rampe. Nema šanse da on sa mesta na kom je, prema sopstvenoj izjavi, stajao ne vidi ukoliko bi joj se nešto dogodilo u blizini mesta na kom je telo pronađeno", objašnjava Nenad Šipka. Osim toga, kako navodi, mesto na kom je pronađena samo je 350 metara od stadiona, pa je to još jedna činjenica koja ukazuje da bi neko morao da vidi ili čuje da se nešto dešava.

Viber

Izvor: Kurir.rs

Povezane vesti:


>