Region

Svet

Nakon 40 godina pevač Bijelog dugmeta otkrio: Moje ime nije Alen!

Iako su mnogi mislili na početku njegove karijere da mu je to pravo ime, Alen Islamović je odlučio da nakon 40 godina muzičke karijere, otkrije pravu istinu.

Nakon 40 godina pevač Bijelog dugmeta otkrio: Moje ime nije Alen! Foto: Screenshot YouTube



Jedan od najupečatljivijih vokala i pevača grupe Bijelo dugme, iznenadio je sve kada je ispričao da njegovo ime zapravo nije Alen, već da se zove Alija, a da je njegovo umetničko ime nastalo na zahtev menadžera, koji su na početku njegove karijere ga savetovali da ga promeni kako bi bilo zvučnije.

"Kada se desio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici nekadašnjeg „Jugotona“ došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidela. Predložili su Aliji da počne da koristi umetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veću popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije hteo da menja svoje ime, ali brzo je popustio i poslušao savet pretpostavljenih. Danas gotovo da niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija, jer on nikada u javnosti o tome nije hteo da priča", rekao je izvor za Kurir, dok je i sam pevač potvrdio ove navode:

"Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svetske zvezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju", zaključio je pevač za Kurir Stars.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>