Ostalo

Sme�no

Grupa na facebooku poziva na ubistvo žena

Na Facebooku osvanula grupa koja poziva na linč pripadnica lepšeg pola. Bez podataka o osnivačima i sa brojem telefona mrtvozornika!

Grupa na facebooku poziva na ubistvo žena



Stop ženskim gadostima, prevarama, obmanama, one su kukavice koje ne zaslužuju da žive, muškarci, pamet u glavu, ne mlatimo se između sebe, mlatimo i ubijajmo žene.

Ovim rečima kreirana je u četvrtak grupa na Facebooku pod nazivom „Smrt ženama“. Na fotografijama, pretučene i unakažene žene, komentari neopisivi, a broj članova iz sekunde u sekundu sve veći.

Za manje od 24 sata čak 472 osobe obeležile su da im se sviđa grupa!
„Mi nismo pederi, kunem ti se u krst časni da nismo pederi, ali nećemo više da trpimo žene kako nam uzimaju pare iz džepa, kako od nas prave magarce. Samo ih ti brani i ti ćeš da završiš s njima u grobu, majmune. Brani svoj pol, nemoj da im se ulizuješ radi seksa, možeš da iskopaš rupu i da jebeš, one nam ne trebaju, za njih je drven sanduk i sveća“, samo je jedan od komentara članova ove grupe.

Neven Cvetićanin, sociolog iz Instituta za društvene nauke, ističe da je ova pojava u stvari odraz opšteg stanja u društvu i izraz društvene frustracije zbog nemogućnosti države da svaki oblik nasilja prema manjinama - pa bile one nacionalne, verske manjine bile neke druge - dovede u red.

"Ovo je odraz frustracija i materijalne situacije, ali i traženje krivca u nekom drugom. Nažalost, u pitanju je potpuno pogrešan način, iako na prvi pogled izgleda kao bezazleni odušak" - navodi Cvetićanin i dodaje da je postupak bezazlen sve dok ne pređe granicu virtuelnog.

"To možemo da, u nedostatku ostalih informacija, tretiramo kao igru, protest ili šalu, ali onog momenta kad neko pod uticajem ovakvog upiranja prstom izađe na ulicu, to prestaje da bude bezazleno, a tada mora da reaguje država - ističe sagovornik.

izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>