Ispovesti

Ljubav

Potresna ispovest mladića: Bio sam žrtva vlaške magije!

Mnogi ljudi ne veruju da bilo kakav vid crne magije postoji, ipak ovaj mladić, osetio je to nažalost na svojoj koži.

Potresna ispovest mladića: Bio sam žrtva vlaške magije!Vlaška magija spada u jedno od najegzotičnijih i najintrigantnijih pitanja kulturnog nasleđa Istočne Srbije. Magija kod Vlaha ima razne oblike i različite načine primene. Tekstovi variraju od sela do sela, ali suština je uvek ista, delovanje na sam tok ljudskog života. Naime, mladić je ispod jastuka pronašao na terasi stana u kome živi, pramen ženske kose, dok je ispod njegovog jastuka stajao papirić sa slovom "S". Iako se nije uplašio u prvom trenutku, strah se javio kada je u svojoj torbi zatekao crveni pipir vezan crvenim koncem, a u nutra su bil dva pera, crno i belo, kao i nacrtan pentagram.

"Pramen kose i papirić sa slovom sam odmah spalio. Međutim, dok sam ih palio, posekao sam se na upaljač i krv je kanula na kosu. Baš tog dana kada sam našao te predmete, raskinuo sam vezu sa jednom devojkom. Pomislio sam da je to možda povezano", priča I. K za Kurir i dodaje da mu prijatelji nisu verovali dok im nije pokazao, ali još uvek ni sam ne može da poveruje šta mu se događa:

"Moji prijatelji sa kojima živim u Studentskom domu nisu verovali dok im nisam pokazao. Svi su bili tu kada sam palio papir i videli su da sam se posekao. Čovek misli da živimo u civilizovanom društvu, a onda nađe ovako nešto. Nimalo prijatan osećaj, verujte mi. Umesto da spremam ispite, razmišljam kako da skinem crnu magiju. To je suludo", završava svoju ispovest I. K za Kurir.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>