Ostalo

Smeno

Ove stvari niste znali o svojim omiljenim crtanim junacima! VIDEO

Crtani junaci često su zasnovani na nekim istinitim likovima ili događajima, a da mi to uopšte nismo mogli da pretpostavimo.

Ove stvari niste znali o svojim omiljenim crtanim junacima! VIDEOCrtani filmovi zovu vas u svoj svet u kom vlada ljubav, sreća, radost, iskrenost. Ponekad iza naših omiljenih junaka stoji i nešto više.

Pokahontas: Ona je jedna od omiljenih junakinja crtaća i potpuno se razlikuje od drugih, donekle klasičnih Diznijevih princeza. Iako svi znaju da je Pokahontas inspirisana stvarnim likom, istorijski dokazi kažu da je njeno pravo ime bilo Matoaka, a da je Pokahontas samo nadimak koji znači “nevaljala” ili “razmaženo dete”. Iako to u crtaću nije primetno, Pokahontas je u stvarnosti zapravo imala 26 braće i sestara.Lepotica i Zver: Iako je za nastanak princeze Bel bilo lako osmisliti lik, animator Glen Kin želeo je da lik Zveri bude više stvaran, pa je on zapravo nastao od karakteristika gorile, bivola, a od lava je pozajmio izgled grive. Ono što je još zanimljivo kod ovog Diznijevog klasika je i to da je Bel najstarija Diznijeva princeza. Dok su ostale princeze tinejdžerke, Bel ima preko 20 godina.Maza i Lunja: Otkad se pre više od 60 godina pojavio na televizijskim ekranima, crtać Maza i Lunja postao je jedan od omiljenih animiranih ostvarenja Diznijevog sveta, ali i jedna od najvećih romansi u istoriji televizije. Ideja da se snimi ovaj film nastala je 1937. kod animatora Džoa Granta koji je prema svome psu osmislio lik Maze. Pošto se Voltu Dizniju nije toliko dopala priča koju je Grant osmislio uz crtež, gde se pas prilagođava životu u domu u koji je upravo stigla mala beba, snimanje filma je odloženo do daljnjeg. Film je snimljen tek 1955, gotovo 20 godina nakon što je nastao prvi crtež Maze.Zvonar Bogorodičine crkve: Ovaj crtani film, iako to što jeste, vrlo mračnu temu krije. Snimljen je po knjizi Viktora Igoa, a kreatori su morali da prave razne izuzetke da bi tragičan život Kvazimoda bio primamljiviji deci. Iako se radnja događa u crkvi, kreatori Zvonara Bogoričine crkve morali su da umanje religijski značaj.

Viber

Autor: N.V.
Izvor: Svet Plus/ Hej Magazin

Povezane vesti:


>