Zdravlje

Ljubav & Sex

Ove stvari ne smete kriti od svog lekara!

Da bi nam lekar postavio pravu dijagnozu i uradio testove koji bi je potvrdili, moramo biti potpuno iskreni prema njemu.

Ove stvari ne smete kriti od svog lekara!Zato, kada odete kod lekara, postoje stvari koje morate sami da ka┼żete ili da iskreno odgovorite ako vas on pita, jer ─çete u suprotnom samo sebi naškoditi. Me─Ĺu najva┼żnijim stavkama spada, na prvom mestu, vaše navike u ishrani. Zbog toga što ose─çate krivicu jer se ne hranite zdravo, to pokušavate da prikrijete, što mo┼że uticati na njegove odluke u vašu korist.

Zatim, ukoliko koristite neke lekove, ili ste alergi─Źni na neke od njih, morate odmah otkriti, jer mogu uticati na vaše le─Źenje. 

Ukoliko ste puša─Ź, obavezno recite koliko cigareta dnevno konzumirate, a tako─Ĺe ukoliko ─Źesto pijete alkohol, morate lekaru staviti do znanja koliko je to.

Ako koristite neke dodatke u ishrani, to morate izneti na videlo, jer mnogi od njih mogu da, u kontaktu sa lekovima, uti─Źu na njihovu u─Źinkovitost, smanje je ili poja─Źau, pa samim tim to nije dobro za vaše zdravlje.

Tako─Ĺe, iako je to neugodna tema, vaš seksualni ┼żivot pred lekarom mora biti transparentan, da bi on znao ukoliko treba da zatra┼żi neke posebne pretrage.

Na kraju, mo┼żda i najva┼żnije, kada vas lekar pita "Kako ste", iskreno mu odgovorite. Nekad bolest mo┼że da prouzrokuje stanja poput anksioznosti ili napada panike, a uz pomo─ç lekara, toga se mo┼żete rešiti.

Viber

Autor: N.V.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>