Ljubav

Style

5 ženskih rečenica koje mogu uništiti vezu

U žaru svađe kažemo puno toga što ne mislimo, ali i ono što u nama vri već neko vreme. Neki komentari izgovoreni u afektu brzo će biti zaboravljeni, ali neki mogu naneti štetu koju ni izvinjenje ne može popraviti. 

5 ženskih rečenica koje mogu uništiti vezu Foto: marcolm/FreeDigitalPhotos.net



Zato je važno čak i u najvećem naletu besa da sačuvate pribranost i pažljivo birate reči. Da svojoj vezi ne biste naneli nepopravljivu štetu, pokušavajte izbegavati sledećih pet rečenica.

1."Ne verujem ti"
Ove reči uglavnom izgovaraju žene koje su sumnjičave, a mogu jako zaboljeti, naročito muškarca koji je potpuno iskren. Mnoge žene znaju kako je to biti paranoičan i razbijati glavu zbog sumnji za koje se nakraju ispostavi da su bile samo proizvod mašte. Otjerati zbog toga dobrog muškarca od sebe potpuno je besmisleno.

2. "Svi su muškarci isti"
Da razjasnimo jednom zauvek: Nisu svi muškarci isti. Samo zato jer vam je neko slomio srce, ne znači da negde ne postoji muškarac koji vam to nikada ne bi napravio. Ako kažete to svom partneru usred svađe, mogao bi prestati da vas poštuje i mogli biste ostati sami zbog rečenice u koju verovatno ni sami ne verujete, već je izrečena u trenutku frustracije.

3. "Nisi dobar u krevetu"
Bila to istina ili ne, reći mu tako delikatnu stvar na tako grub način može nepovratno pogoršati vaš odnos. Muškarac kom slomite ego teško će se oporaviti. Ako niste zadovoljni pokušajte to rešiti razgovorom i dogovorom.

4. "Moj bivši to nikada ne bi napravio!"
Upoređivanje sadašnjeg dečka s bivšim vodi ravno raskidu. Pre nego što izreknete ovu zločestu primedbu, setite se da ste s bivšim raskinuli zbog dobrog razloga, pa ne može biti toliko savršen kakvim ga pokušavate prikazati. Prihvatite svog novog dečka onakvim kakav je, a ne kakav bi mogao biti.

5. "Tvoja majka u sve mora mešati"
Nije samo mit da majke vole da se mešaju u život svoga sina i njegove izabranice. U nekim slučajevima to se, na sreću, s vremenom promeni, ali neke žene nisu toliko srećne. Mnogi muškarci jako su vezani za svoju majku pa ako mu kažete da je njegova mama davež, postoji opasnost da mu se te reči urežu u sećanje i nikada vam ih ne oprosti. Stoga, budite suptilne i oprezne s rečima.

Viber

Autor: B.B.
Izvor: Zadovoljna.hr

Povezane vesti:


>