Zdravlje

Ljubav & Sex

Pet stvari koje nikako ne smete da radite ako ste se ugojili

Višak kilograma za svaku osobu predstavlja nešto strašno, ali iako ste nabacili koje kilo viška, ne treba da očajavate, već da pronađete pravi način kako da ponovo povratite svoju zanosnu figuru.

Pet stvari koje nikako ne smete da radite ako ste se ugojili Foto: patrisyu/FreeDigitalPhotos.net



Postoji nekoliko jednostavnih stvari koje morate da promenite, kako bi se ponovo otarasili viška kilograma:

Ne preskačite obroke

Odluka poput one “od danas više ne večeram!” potpuno je pogrešna. Preskakanje obroka neće vam pomoći da smršate. Naprotiv, zbog ove loše odluke možete se dugoročno dodatno udebljati.Dokazano je kako konyzumiranje pet malih obroka dnevno stabilizyuje nivo šećera u krvi i maksimalno smanjuje osećaj gladi. Kad god osetite snažnu glad popijte čašu vode i grickajte zdravo.

Ne kažnjavajte se 

Često poziranje pred ogledalom u premalim farmerkama s očajem i tugom u očima ili pak demonstriranje “pojasa” oko struka prijateljicama neće vam pomoći da smršate, već će vas dodatno iznervirati što vas može navesti da jedete iz očaja. Prihvatite trenutno stanje (za sada) i krenite u izradu plana kako se vratiti na staru kilažu.

Ne "visite" na vagi 

Ključ pametnog i zdravog mršavljenja krije se u doslednosti i strpljenju. Upravo zbog toga vaga sada nije vaša najbolja prijateljica. Mršavljenje je proces kroz koji telo mora da prođe tokom određenog vremena. Isto tako, kilaža tokom dana značajno varira, pa vas nekoliko kilograma više na vagi može samo obeshrabriti.

Ne padajte na ekstremne dijete 

Primamljive reklame proizvoda ili pak knjige o najpopularnijim ekspresnim dijetama koji garantuju nereralne rezultate preko noći zaslužuju veliko NE. Ekspresno mršavljenje uvek je propraćeno jo-jo efektom što znači da ćete izgubljene kilograme vrlo brzo vratiti. Tajna se krije u redovima i pametno osmišljenim obrocima koji sadrže skupine naminica i zdrave masnoće.

Ne fokusirakjte se na zabrane

Umesto da ceo dan razmišljate o finim stvarima koje više nikada nećete smeti da okusite, okrenite situaciju u svoju korist i počnite da razmišljate o svoj toj ukusnoj hrani koju ste potpuno zanemarili, a koja je vaš najbolji saveznik u mršavljenju.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Zadovoljna.hr


>