Region

Svet

Toše Proeski IN MEMORIAM (1981-2007): Sedam godina od smrti Balkanskog anđela (Video)

Danas se navršava tačno sedam godine od tragične smrti Tošeta Proeskog, pevača kojeg je na putu ka osvajanju estradnog vrha prekinula saobraćajna nesreća u kojoj je izgubio život.

Toše Proeski IN MEMORIAM (1981-2007): Sedam godina od smrti Balkanskog anđela (Video) Foto: Facebook/Tose Proeski



Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine u Prilepu. 26 godina kasnije tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, 16. oktobra 2007. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skoplju, a bio je uvaženi muzičar i omiljena ličnost širom Balkana.



Toše Proeski iza sebe je ostavio veliki broj pesama koje i dan danas žive, zahvaljući njima glas Balkanskog anđela i dalje se čuje i ne dozvoljava da padne u zaborav. Sjajan pevač i još bolji čovek, čiji je put ka zvezdama prekinut prerano, ostavio je dubok trag kako na domaćoj javnoj sceni, tako i u svetu.  Mnogi sa nevericom i dalje govore o njegovoj smrti, a neutešni roditelji i dalje očekuju da će se njihov sin, svakoga trenutka vratiti sa puta.




Pored pesama, Toše Proeski ostao je upamćen po predivnom osmehu i plemenitoj duši. Pomagao je svima onima kojima je pomoć bila neophodna, voleo je svoju porodicu, prijatelje, kolege. Uživao je u druženju sa mališanima, bio je spreman do dostigne sam vrh u svojoj muzičkoj karijeri, a onda je jedan trenutak i nepažnja vozačara, srušila sve snove i ugasila jedan mladi život.




U čast Balkanskog anđela, kako publika ponosno voli da ga zove, organizuje se pregršt manifestacija širom regiona, pa tako na današnji dan svake godine, fanovi ovog neprežaljenog muzičara završavaju maraton koji se trči od Nove Gradiške, gde je Toše izgubio život, preko Beograda i Skoplja, do Kruševa u kom je odrastao.U Makedoniju je u proteklih nekoliko dana stigao i veliki broj fanova koji će tačno u 6:20, kada je Toše izgubio život, prisustvovati pomenu na groblju.

Uspomena na Tošeta ne bledi. Njegova zvezda već šest godina sija na nebu, a naš portal kao i svake godine obeležava današnji dan i posvećuje ga svima koji su ga voleli i koji ga nose u srcu. 



Viber

Autor: Svet Plus
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>