Region

Svet

Region

Hobit: Bitka pet armija - Gandalf predstavljen publici (Foto)

Nakon što je predstavljen prvi zvanični poster filma "Hobit: Bitka pet armija", autori su odlučili da svoju vernu publiku obraduju novim detaljima. Studio Warner je predstavio "character image" najpoznatijeg lika iz storije o Hobitu i Srednjoj zemlji: moćnog čarobnjaka Gandalfa.

Hobit: Bitka pet armija - Gandalf predstavljen publici (Foto) Foto: Promo


 
Film "Hobit: Bitka pet armija" stiže u bioskope 11. decembra (Video) 
Gandalf Sivi je čarobnjak, jedan od petorice „Mudrih“ spomenutih u Hobitu i Gospodaru Prstenova , koji je došao u Srednju Zemlju sa Krajnjeg zapada da ujedini rase u borbi protiv Saurona.Svi Mudri  su uzeli obličja staraca,i bili su prepoznatljivi po svojim odorama i štapovima. U takvom obliku trebali su ostale da podučavaju svojom mudrošcu,a ne da ih slede sa strahom.Na obale smrtnih zemalja stupili su oko 1000 godine Trećeg doba sunca.




Gandalf se najviše od svih njih istakao u duhovnoj snazi i jedini ostao dosledan istinskoj borbi protiv zla. Lik Gandalfa tumači glumac Jan Mekkelen, koji reprizira svoju ulogu iz trilogije „Gospodar Prstenova“. Kako je treći deo Hobita , de fakto, uvod u trilogiju očekujemo da vidimo lik Gandalfa u punoj snazi i kao glavnog protagonistu trećeg dela.
Hobit: Bitka pet armija" u srpske bioskope  stiže 11. decembra  u distribuciji Blitz film-a.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>