Zdravlje

Ljubav

5 znakova da ste fit koje vam vaga neće pokazati

Često kad stanemo na vagu dobijemo ponižavajući rezultat, iako smo se, ne štedeći se, trudili da skinemo ta "dva kilograma" viška... Pre nego što zapadnete u očaj, pročitajte šta vam vaga nikada neće pokazati.

5 znakova da ste fit koje vam vaga neće pokazati patrisyu/FreeDigitalPhotos.net



1. Kako vam stoji odeća
Vaga vam neće pokazati jeste li izgubili samo santimetar ili ste smršali za ceo konfekcijski broj. Mišići su puno kompaktniji od masnog tkiva, što znači da će vam odeća vrlo verovatno bolje stajati ako ste dobili mišiće i izgubili salo.

2. Koliku mišićnu masu imate
Mišići su teži od masnog tkiva pa ako vaga pokazuje istu kilažu ili čak veću, a vežbali ste i pazili na ishranu, to može značiti da ste istopili salo i izgradili mišiće. To će vam pomoći dugoročno jer telo sagoreva više kalorija kako bi mišiće opskrbilo energijom, nego što ih sagoreva kada imate više masnog tkiva.

3. Koliko povrća i voća pojedete svaki dan
Vaga vam ne govori šta se događa u vašem organizmu, naročito kad je reč o tome da li unosite dovoljno hranjivih materija. Ono čime svakodnevno hranite organizam puno je važnije za vaše celokupno zdravlje i telesnu formu od cifre koju pokazuje vaga.

4. Koliko ste naučili o zdravom načinu života
Želite li smršavti dugoročno, važno je da se edukujete o zdravom življenju te o strategijama mršavljenja i održavanja telesne težine koje će vama najbolje odgovarati. Vaga vam neće pokazati šta ste sve naučili o zdravijem načinu života kao ni to koje ste sve navike, od kojih ćete u godinama pred vama profitirati fizički, a onda i mentalno, usvojili.

5. Koliku težinu možete podići i koliko možete pretrčati
Vaga vam neće reći u kakvoj ste fizičkoj formi. I ljudi s kojim kilogramom viška mogu biti super fit, te uspešno dizati tegove i pretrčati impresivne deonice.

Viber

Autor: B.B.
Izvor: Zadovoljna.hr

Povezane vesti:


>