Region

Svet

Trinaest godina od smrti Rođe Raičevića (Video)

Pevač i kompozitor Rodoljub Rođa Raičević preminuo je na današnji dan, 7. oktobra, pre tačno trinaest godina. 

Trinaest godina od smrti Rođe Raičevića (Video) Screenshot Youtube



Mnoge kolege i prijatelji kažu za Rođu Raičevća da je bio uvek raspoložen za šalu, nasmejan, pravi drugar, a mnogi ga nazivaju i "dušom od čoveka". Ne zaboravljaju ga ni posle 13 godina, a njegove pesme i dalje nose u sebi ljubav.

"Rođa nije zaboravljen među nama koji smo ga poznavali. Njegove pesme i dalje žive. Sećam ga se kao velikog prijatelja, od kog sam mnogo toga naučio. Za ovih 20 godina rada samo sam u Željku Joksimoviću i njemu prepoznao ljude sa kojima mogu za noć da napravim album. Nedostaje mi. Kad se u kafani čuju pesme "Tako je suđeno" ili "Da bog da", rastužim se", rekao je Dragan Brajić Braja, koji je sa njim sarađivao na dva studijska albuma.



"Pevao je zabavnu muziku, a meni je napravio hit "Koga da ljubim posle tebe". Kad mi je ponudio pesmu, smejali smo se i šalili da prelazi u narodnjake. Bio je duša od čoveka. Pravi prijatelj. Uvek će mi biti u lepom sećanju. Mnogo kolega je otišlo. To mi teško pada", izjavila je Mira Škorić, koja je sa Rođom bila dobitni tandem.

Rođa Raičević, rodom iz Nikšića, preminuo je u svojoj 44. godini od prekomerne doze metanfetamina, u ulici 27. marta u Beogradu.



 

Viber

Autor: B.B.
Izvor: Kurir-info.rs

Povezane vesti:


>