Lepota

Ljubav

Najčešće greške prilikom čupanja obrva

Pravilno oblikovane obrve izuzetno su značajne za privlačan izgled lica. Saznajte kako možete izbeći greške koje najčešće nastaju tokom njihovog oblikovanja.

Najčešće greške prilikom čupanja obrva



Koristite staru pincetu

Ako se zateknete u situaciji da jedva spajate krajeve, a dlačice jedva da možete uhvatiti, znajte da je pravo vreme da kupite novu pincetu. Takođe, nemojte je mešati sa priborom za šminkanje kako se na njoj ne bi namnožile bakterije. Obrišite pincetu posle svake upotrebe i držite je na posebnom mestu.

Suviše ste istanjili obrve, ili napravili "rupu"

Nemojte svaki dan čupati obrve, rizikujete da ih suviše stanjite i izmenite izgled lica. Sačekajte bar dve nedelje da ponovo izrastu, popune se i izgledaju ujednačenije.

Previše ste istakli luk obrve

Dame, ako ne želite da konstantno izgledate začuđeno, budite vrlo pažljivi kada naglašavate luk obrve. Potrudite se da zadržite prirodan oblik, nađite najvišu tačku obrve i čupajte dlačice ispod nje kako bi izgledala podignutije.

Zaboravili ste na gornji deo obrve

Nemojte zapostavljati ovu oblast! Ona predstavlja ključnu razliku između punih obrva koje izgledaju lepo i uredno, i punih obrva koje izgledaju zapušteno.

Preterali ste sa upotrebom olovke

Nije tajna da upotreba olovke može učiniti da vaše obrve izgledaju besprekorno. Ali suviše tamne obrve izgledaće grubo i veštački. Cilj korišćenja olovke je definisanje obrva, ali ne tako da postanu suviše upadljive. Neka olovka bude za nijansu svetlija od nijanse obrva. I upamtite – svoje obrve treba da senčite, a ne da ih iscrtavate!

Autor: B.B.
Izvor: b92.net/superzena
Foto: graur codrin/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>