Region

Svet

Eurosong 2015: Samo za lobiranje potrebno 50.000 evra?

Srbija će ove godine imati svog predstavnika na Eurosongu, koji se održava u Beču. Za celokupnu investiciju potrebno je čak 200.000 evra, uključujući i obavezno lobiranje.

Eurosong 2015: Samo za lobiranje potrebno 50.000 evra?



Menadžer Saša Mirković, koji će ove godine biti u timu koji će izabrati predstavnika Srbije na Eurosongu, objašnjava zašto je potrebno uložiti dosta novca u lobiranje za pobedu.
 
Eurosong: Srbija posle dve godine ponovo ima predstavnika na takmičenju!
Naime, za celokupnu evrovizijsku priču potrebno je oko 200.000 evra. RTS mora da plati pravo učešća, takozvanu kotizaciju, oko 60.000 evra, dok su troškovi srpskog tima još oko 40.000 evra. Na to treba dodati troškove organizacije festivala na kom ćemo izabrati našeg predstavnika, koji iznose 50.000 evra. Za lobiranje za pobedu, promotivne reklamne spotove i druge marketinške aktivnosti takođe treba izdvojiti minimum 50.000 evra, jer treba privući glasače iz zemalja koji inače ne bi glasali za našeg predstavnika. Manji deo ovih troškova platiće Javni servis, a veći sponzori.

 
Eurosong: Jelena Karleuša predstavlja Srbiju na prestižnom takmičenju?!
Saša Mirković, njegova kompanija "Beoton" i kompozitor Vladimir Graić su 2007. godine s Marijom Šerifović pobedili na Evrosongu. Ove godine RTS je odlučio da upravo njima poveri sve poslove oko Evrosonga 2015. koji će se održati u Beču.

"To što je RTS ponovo pozvao mene i Graića da pomognemo srpskom predstavniku na Evrosongu smatram nekom vrstom zaslužene nagrade za uspeh koji smo postigli sa pesmom "Molitva". Mogu da vam kažem da smo Marija i ja velike pare potrošili za lobiranje, te da imamo mnogo iskustva na ovom takmičenju. Bez dobrog lobiranja nema ni dobrog plasmana, bez obzira na kvalitet pesme ili izvođača. Mnoge države troše prava mala bogatstva u promociju svojih takmičara", kaže Saša Mirković, koji je objasnio i kako će pomoći srpskom predstavniku.

"Spreman sam da ponovo svojim znanjem i finansijama pomognem srpskim izvođačima. Poznajem dosta sponzora koji su spremni da sve finansiraju, a da dobiju reklamu na RTS-u", kaže vlasnik "Beotona".

Vladimir Graić, poznatiji kao Graja, takođe je ponosan što će se ponovo takmičiti na Eurosongu: "Velika mi je čast i satisfakcija što su me odabrali za kompozitora evrovizijske pesme. Iskustvo s tog takmičenja bi trebalo da mi bude prednost, jer mislim da znam kakvu vrstu pesama evropska publika želi da sluša. Imamo četiri meseca da sve spremimo".

Podsetimo, Srbija 2014. godine nije učestvovala na Eurosongu, a sledeće godine ćemo se boriti za plasman u Beču, zahvaljujući Končiti Vurst koja je odnela pobedu.

Autor: B.B.
Izvor: Blic.rs
Foto: Screenshot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Eurosong

Povezane vesti:


>