Zdravlje

Ljubav

Vežbe izdržaja i njihovo dejstvo (Foto)

Izdržaji u skleku su vežbe koje vam pokreću skoro sve mišiće tela, a najviše stomačne, butne i bočne, ramene mišiće i mišiće donjeg dela leđa, tzv core-a.

Vežbe izdržaja i njihovo dejstvo (Foto)



Vežba u kojoj vam radi gotovo svaki mišić na telu dok vi, praktično, mirujete i ne radite ništa. Cilj vežbe je što duže ostati u ovom položaju, kako bismo što više ojačali skupinu mišića koja se nalazi u području karlice i kukova.

Šta su izdržaji i kako se rade
 
Za balans između privatnog i poslovnog života

Najbolje je početi sa osnovnom varijantom izdržaja. Osnovna tehnika izvođenja izdržaja se radi tako što smo okrenuti licem prema podlozi, kao u položaju za sklek. Za razliku od klasičnog skleka, podlaktice stavimo na podlogu. Laktovi trebaju biti postavljeni direktno ispod ramena. Nožni prsti su u poziciji kao kad radimo sklekove, u širini kukova. Duboko dišemo i pokušavamo ostati u ovom položaju za početak 15-20 sekundi, a vremenom povećavamo do 1 minuta. Izdržaj se može raditi i bočno. Legnite na bok i stopala položite jedno na drugo i oslonite se na podlakticu donje ruke. Gornju ruku držite na struk. Podignite telo u vis tako da bude u ravnoj liniji. Duboko dišemo i pokušavamo držati položaj 15-20 sekundi i vremenom povećavamo do 1 minuta. Brzo ćete napredovati i izdržati i više od 1 minuta.

 
Kombinacijom aerobika i plesa do odlične forme (Foto)
Izgleda lakše nego što jeste, ali je u vežbi najvažnije da dobro kontrakujemo trbušne mišiće, čime obezbeđujemo da nam guza ne pada (ili se ne podiže) i da nam slabinski deo leđa bude ravan i čvrst.



Zašto ih radimo i zašto su dobri

Vežbe izdržaja će vam olakšati svakodnevno kretanje, bilo da se radi o običnim dnevnim aktivnostima ili je reč o ozbiljnijem bavljenju sportom. Ojačaćemo celo telo, trbušne mišiće, mišiće kukova i zadnjice, koji su tokom cele vežbe angažovani.

Svetski rekord četiri sata i 26 minuta je pobio prethodni rekord od tri sata i sedam minuta. Izveo ga je kineski policajac, član pekinške policije, čime je potvrdio svoju neverovatnu telesnu i mentalnu snagu.



U The BODY fitness studiju, osim aerobnih vežbi i plesne tehnike, brinu i o snazi i jačanju tela. Desetak minuta u okviru časa, izdvojeno je i za vežbe izdržaja, kao i korisne vežbe iz joge. Prvi čas je besplatan i pozivamo ovim putem sve naše čitaoce da u The Body fitness studiju oprobaju svoju snagu.

Autor: B.B.
Foto: Promo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>