Ljubav

Style

Šta kada vam bivši zakuca na vrata u najgorem trenutku?

Konačno ste i vi doživeli da živite ljubavnu bajku, posle milion godina. Uživate u vezi o kakvoj ste maštali, našli ste pravu osobu i mislite da je sve savršeno. I onda se niotkuda javi vaš bivši!

Šta kada vam bivši zakuca na vrata u najgorem trenutku?



Neverovatno je, ali istinito, da bivši uvek imaju najbolji tajming da ulete nazad u život koji ste taman sredili, kao da imaju poseban radar koji ih upozorava da je sada idealno da se umešaju i vrate vas.

I baš kad pomislite da vašu bajku sada više ništa ne može pokvariti, dogodi se baš to. Bivši (ili bivša) počinje da vas kontaktira, zove, šalje sms-ove, viber vam se usijao, facebook pišti.... Zašto sad?

Iako smo svi svesni da treba preseći kontakte, barem dok nova veza ne uplovi u sigurne vode, veliki broj ljudi neće svom bivšem reći ono definitivno "NE", iz želje da ga ne povredi ili će, pak, ublažiti dubinu svojih osećanja prema novom partneru. E pa, to je najgori način kako odgovoriti bivšem. Iako u potpunosti bez loših namera, ova metoda "jastučnice" koja ublažava udarac, zapravo je štetna za sve koji su uključeni. Evo vam četiri čvrsta razloga da budete potpuno otvoreni sa svojim bivšim partnerom i date mu jasno do znanja kako se sada osećate i šta želite:

1. Vaš bivši će verovati da postoji ono zrno nade sve dok mu vi ne dokažete suprotno

Bivši koji dolazi kod vas nakon što je doživeo "prosvetljenje" u kom je odlučio da je nova osoba i da morate pružiti priliku vezi u kojoj će dokazati da može biti tačno onakva bolja polovina kakva ste želeli da bude, duboko veruje da je to istina. Oni su u potpunosti uvereni da je to što osećaju (povratak u vezu) idealno za vas oboje. Ako u ovom slučaju odgovorite bivšem, morate izbaciti iz vaših poruka, razgovora itd. bilo kakav vid dvosmislenosti. Budite jasni. Imperativ, imperativ, imperativ!

Ukoliko ne odgovorite odlučnim "NE" na njegov/njen plan da vas ponovo osvoji, vaša će bivša ljubav i dalje verovati da postoji šansa da dobije "da". Morate biti potpuno iskreni sa svojim bivšim i reći im da nema šanse da vas dvoje ikada više budete zajedno. Morate biti svesni, da ne samo da vi sada imate nekoga, već imate nekoga do koga vam je neizmerno stalo i ne želite to da dovodite u problem samo zato što u vama tinja seta i osećaj "svete dužnosti" da prema bivšem budete milosrdni.

2. Ne pošteđujete osjećanja svog bivšeg partnera, iako vi mislite da radite upravo to

Dakle, morate biti potpuno iskreni sa svojim bivšim o svemu, već na prvi znak da se žele vratiti u vezu s vama. Nikakvu uslugu im ne radite ako im govorite ono što mislite da žele čuti kako bi im bilo lakše, a svesni ste da se zapravo radi o laži. Takođe, davanjem lažne nade, uskraćujete svom bivšem partneru mogućnost da krene dalje i potraži drugu osobu sa kojom bi mogao biti srećan.

Teško je, ali posebno važno shvatiti, da kada bivši odluči da se želi pomiriti i opet biti s vama baš u trenutku kada je shvatio da ste vi trenutno u svom najsrećnijem periodu nove veze, to radi zato što sam nije srećan.

Duboko u sebi još gaji osećaje za vas, ali ti osećaji više vuku konce nekog problema ili samoće, dosade ili pak čiste navike. Stoga, bilo bi najbolje bivšem partneru objasniti da je sada najbolje vreme da sam sredi svoje probleme koji ga/je muče, ali bez vaše pomoći, s obzirom da više niste zajedno i sada ste stup oslonac za drugu osobu u vašem životu, a takođe je to i jedni način da reše uzrok svog nezadovoljstva.

3. I sami ste ranjeni

Važno je da u potpunosti pustite svoju prošlost s bivšim da ostane na prednjim stranicama knjige čija radnja je tek počela pošteno da se razvija. Vi želite i treba da idete napred i dobijete svu ljubav koju zaslužujete. Kada dopustite bivšem da ponovo uđe u vaš mali crveni ormarić, čiji otkucaji su se tek nedavno vratili u ritam koji vam odgovara i koji je bio izudaran i izranjavan samim raskidom i svim promenama koje su usledile, potpisali ste sami sebi sudbinu, onu punu nepotrebne boli srca i glave. To nije emocionalni napredak.

Već znate da je bivši s razlogom bivši. Oni su bivši, jer ste već naučili lekciju da ne zadovoljavaju vaše potrebe na način na koji vi osećate da bi trebalo. Oni su bivši, jer nisu dotakli vaše srce na način na koji su trebali, a ako i jesu, nisu to znali da cene ili ih nije bilo briga što ono tuguje. Svoju prošlost sada lepo umotajte šarenom maramicom i spremite u kutiju s uspomenama i poukama, jer bivše veze su najčešće upravo to, pouka o tome kakva osoba želite biti ili u kakvu osobu ste se razvili bivajući s nekim. Kada bivšem dajete do znanja da sa vama više nema šanse, definitivno mu zahvalite na svemu jer je svojim uticajima takođe on igrao važnu ulogu u modeliranju vas samih da budete osoba kakva ste danas, i da ste svesni da imate pravo biti u ljubavi potpuno srećni i zaštićeni.

Autor: B.B.
Izvor: rtl.hr
Foto: imagerymajestic/FreeDigitalPhotos.net

 

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>