Zdravlje

Ljubav

Saveti koje nikako ne treba da slušate ukoliko želite da smršate!

Umesto da sebe stavite na rigoroznu dijetu i intenzivno vežbanje, možda biste trebali da razmislite da promenite način svog života. Takođe, često ćete pročitati i savete koji su vezani upravo za vaše zdravlje, ali nisu tačni.

Saveti koje nikako ne treba da slušate ukoliko želite da smršate!



Jedite pravu hranu i krećite se onoliko koliko vama odgovara, to su saveti koji će vam pomoći da izgubite suvišne kilograme na pravi način.

1. Smanjite unos masti kako biste smršali

Mast nije uvek neprijatelj i nećete se ugojiti od nje. Ona hrani naš nervni sistem i mozak. Našem organizmu su potrebne masti zbog vitamina D, koji apsorbuje kalcijum, vitamin E, vitamin A i vitamin K, o kom ne mislimo često, ali bez njega svi bi smo bili bez zuba.

2. Bez bola nema rezultata

Ako želiš da budeš zdraviji, vežbaj. Umoran si? Vežbaj. Gladan si? Vežbaj. Osećaš da će ti mišići eksplodirati? Vežbaj.
Naravno, ovo je šala. Vežbanje je važno, ali ignorisati znakove koje vam šalje vaše telo je veća šteta nego ne trenirati. Dovoljna je lagana ili malo brža šetnja, joga, miks aerobika ili trčanja, ali se nikako ne treba preforsirati.

3. Koliko ova namirnica sadrži kalorija?

Ako ograničite dnevni unos kalorija i mislite da ste time završili posao – varate se. Nije isto uneti 200 kalorija čipsa i 200 kalorija voća ili povrća. 

Autor: J.B.
Izvor: Srbijadanas.com
Foto: patrisyu/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>